Ekoekspertti-sovellus innosti lajittelemaan ja jakamaan ympäristötietoa

Ekoekspertti-sovelluksen tietoiskut ja mielenkiintoiset haasteet innostavat asukkaitamme Tarua ja Tuulaa ekofiksuihin arjen tekoihin ja ympäristötiedon jakamiseen. 

Hekan Ekoekspertti-toiminta on uudenlaista digitaalista asukastoimintaa, jossa asukkaat voivat osallistua Hekan ympäristötyöhön. Sovelluksen haasteita suorittamalla asukkaat voivat tukea Hekaa muun muassa veden- ja energiankulutukseen ja lajitteluun liittyvien ympäristötavoitteiden saavuttamisessa.

Sovelluksessa Hekan asukkaat ja taloyhteisöt kilpailevat keskenään suorittamalla ekofiksuun asumiseen liittyviä haasteita ja keräämällä niistä pisteitä. Sovelluksessa myös jaetaan tietoa ajankohtaisista ympäristöasioista, kuten jätehuollon kustannuksista ja niiden vähentämisestä.

Lisäsin kierrätystä sovelluksen ansiosta.

Aktiiviset ekoekspertit Taru Merinen Myllypurosta ja Tuula Jokinen Ala-Malmin Ormuspellosta ryhtyivät ekoeksperteiksi luettuaan siitä Hekan uutiskirjeestä.

 Jokisen mielestä sovelluksen parasta antia ovat sen ympäristöaiheiset tietoiskut, joita on helppo jakaa muillekin asukkaille. 

- Ekoekspertin haasteet ovat hyviä ja niitä on kiva suorittaa. Eniten pidän havainnollista tiedoista ja materiaalista, jota voin jakaa esimerkiksi talomme Facebookiin. Olen saanut konkreettista tietoa esimerkiksi sähkönkulutukseen liittyen. Ei kannata pitää sähkölaitteita seinässä turhaan. Sanon siitä pojille aina, vaikka itsekin olen syyllistynyt siihen, Jokinen naurahtaa. 

Ekoekspertti-sovelluksen pelillisyys on saanut Merisen käyttämään sitä päivittäin. Hän kertoo Ekoekspertin vaikuttaneen arkeen konkreettisesti.

- Lisäsin kierrätystä ihan selkeästi. Nyt on erikseen kassit paperille, tölkeille ja muille. Minulla ei ollut niitä aikaisemmin.  

He kertovat, että helppokäyttöisen sovelluksen haasteet ovat mielenkiintoisia ja niitä päivitetään riittävän usein. 

Merinen ja Jokinen uskovat digitaalisen asukastoiminnan tulevaisuuteen. Sovellus on matalan kynnyksen tapa osallistua asukastoimintaan, ja se on myös hyvä tiedonlähde.  

- Bussissa istuessa tai illalla puhelinta selatessa on helppo eksyä sovellukseen etsimään tietoa. Se on nykyaikaa, Jokinen kertoo.

- Minä sanon kiitos. Tämä on oikein hyvä ja on helpottanut tiedon jakamista, kun sitä tulee tarjottimella, Jokinen lausuu. 

Tutustu Ekoekspertti-toimintaan