Valoa ja yhteisön tunnetta ikkunajoulukalenterilla

Me Kirvesmiehenkatu 2:n asukkaat toteutimme täksi jouluksi yhteisen ikkunajoulukalenterin piristämään erikoisen vuoden pimeintä kuukautta. Korona-aikana yhteisöllisyyden luominen uuteen, syksyllä 2019 valmistuneeseen taloon on vaatinut kekseliäisyyttä. 

Kirjoittanut Nina Miettinen Kuvat Nina Miettinen

13-kerroksinen tornitalo mahdollisti ikkunajoulukalenterin, josta olin haaveillut pitkään nähtyäni sellaisen joskus uutisissa. Rapun asukkaat innostuivat mukaan yhteisen Facebook-ryhmän sekä porraskäytävän tiedotuksen kautta.

Kasvomaskilla suojautunut nainen katsoo kohti. Alalaidassa lasiovi, jossa numero 20.
Numeroita toimitettiin kasvomaskien kera tai kokonaan ilman kontaktia.

Pienempi askartelutiimi suunnitteli kalenterin, hankki tarvikkeet talotoimikunnan myöntämillä rahoilla sekä askarteli numerot yhdestä 24:een. Aloitimme askartelun yhteisvoimin kerhotilassa joululauluja kuunnellen, mutta kokoontumisrajoitusten tiukentuessa loput numerot askarreltiin itsekseen kotioloissa. 

Numeroiden toimittaminen tehtiin turvallisesti kasvomaskeja käyttäen tai jättämällä numerot poimittavaksi rappukäytävän seinältä. Joulukuun jokaisena aamuna kadun puoleisiin ikkunoihin on ilmestynyt yksi numero lisää ohikulkijoiden ihailtavaksi.

Rinnakkain kaksi kuvaa saman kerrostalon julkisivusta: vasemmalla kuva talosta hämärällä, oikealla valoisan aikaan.
Joulukalenteri näyttää erilaiselta pimeällä ja valoisaan aikaan - tule vaikka itse katsomaan!

On ollut upeaa nähdä, kuinka moni asukas on lähtenyt mukaan tempaukseen ja kuinka yhteinen projekti on lämmittänyt monen mieltä koronan keskellä. Erityisen hienoa oli, että alakerran yritykset ravintola Hanoon sekä Taksiopisto lähtivät mukaan ja saimme toimittaa numerot myös heidän ikkunoihinsa. 

Kalenterimme sai huomiota myös alueen asukasryhmissä ja sitä tultiin katsomaan lasten kanssa. On hauska huomata, että tuli samalla luotua väliaikainen paikallinen retkeilykohde. 

Yhteiset projektit onnistuvat siis mielikuvitusta käyttämällä myös korona-aikana, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsemme kohtaamaan talomme asukkaiden kesken myös kasvotusten!

Julkaisemme tällä palstalla asukkaidemme tekstejä, kuvia ja videoita, jotka kertovat asumisen arjesta ja juhlasta.