Taloturvallisuusaktiivit ideoivat yhdessä

Hekan aktiivisten asukkaiden muodostamat taloturvallisuustiimit tapasivat toisiaan toiminnan kehittämisen merkeissä 112-päivänä. 
 

Kirjoittanut Tenho Kellokangas Kuvat Ansa Mielonen

Hekan jokaisen aluetoimiston alueella on yksi tai useampi taloturvallisuustiimi. Toiminta on palkatonta vapaaehtoistyötä ja tehdään omalla ajalla. Yhteneväistä käytäntöä ei ole olemassa vaan jokainen turvallisuustiimi toimii kehittämällään tavalla turvallisuuskävelyiden, aikataulutuksen ja raportoinnin ynnä muiden osalta.

Hekan koillisen alueen taloturvallisuustiimit Malmi, Pihlajisto, Jakomäki ja Suutarila päättivät järjestää kaikkien Hekan alueiden tiimeille ja taloturvallisuushenkilöille yhteisen tapahtuman, jossa pohdittiin toiminnan kehittämistä ja jalostamista, toisiltamme oppien ja omaksuen hyvät käytännöt toimintaan.

Tilaisuus järjestettiin 112-päivänä Malmitalolla. Tilaisuuteen osallistui 6o turvallisuushenkilöä, yksi Hekan edustaja ja yksi noin 4-vuotias tuleva tiimiläinen. Järjestävä taho oli erittäin iloinen ja positiivisesti yllättynyt tapahtuman saamasta suosiosta. Erittäin sitoutunutta väkeä oli saapunut paikalle omalla ajallaan ympäri Helsinkiä.

Tilaisuudessa kuultiin useita hyviä ajatuksia ja ideoita aiheeseen liittyen. Muun muassa toivottiin Hima-lehteen omaa palstaa turvallisuustiimien kirjoituksille ja ajatuksille. Toivottiin myös Hima-lehteen toimintaohjetta asukkaille kuinka tulee toimia halutessaan tehdä vikailmoituksen, pelkkä kiinteistönhoitajan hihaan tarttuminen kun ei riitä.

alt_""
Hekan koillisen toimiston asiakkuuspäällikkö Jaakko Vierelä oli kutsuttuna paikalla kertomassa koulutusmahdollisuuksista turvallisuushenkilöille Helpe:n (Helsingin pelastusliitto) kautta. Koulutuksista tiedotetaan Helpen sivuilla.

Turvallisuuteen liittyviä yhteystietoja

Poliisin vihjepuhelimet


Valokuvat napsi Jakomäen tiimin vetäjä Ansa Mielonen ja tekstin raapusti Pihlajiston tiiminvetäjä sekä Hekan koillisen alueen tiimien puheenjohtaja Tenho Kellokangas

Julkaisemme tällä palstalla asukkaidemme tekstejä, kuvia ja videoita, jotka kertovat asumisen arjesta ja juhlasta.