Talotoimikunnat järjestivät pelastustapahtuman Torpparinmäellä

Heka Lännen alueella Topparinmäessä Näsinojantie 6:n ja Kuusmiehentie 3:n talotoimikunnat järjestivät yhteisen pelastustapahtuman lauantaina 11.8. päiväkoti Vallesmannin piha-alueella.

Kirjoittanut Raija Nummila ja Harry Wikström Kuvat Harry Wikström ja Ninja Vesa

Tapahtuman järjestivät talotoimikuntien ahkerat jäsenet sekä asuinalueiden asukkaat. Tapahtuman tukijoina toimivat Heka Länsi Oy, Helsingin vpk-osasto sekä Lähi Tapiola -vakuutusyhtiö.

Suojelujohtaja Harry Wikström avasi tapahtuman ja avauspuheen suoritti Hekan turvallisuuskoordinaattori Pertti Villo.

Ohjelmassa oli sammutusharjoituksia ja paloautoon tutustumista. Lapset pääsivät paloauton kyytiin, ”Fredi” ajoi pienen lenkin ja taisi muutamia pikkuisen jännittääkin kyyditys. Helsingin vpk:n Lasse Wallius esitti miten kattilan rasvapalo sammutetaan. Kävijöillä oli mahdollisuus harjoitella sammutuspeitteen käyttöä. Lapset saivat käyttää sankoruiskua ja kokea miten tehokkaasti ruisku toimii ja vesi lentää. Myös jauhesammuttimia sai opetella käyttämään ja sammuttamaan pientä tulipaloa.

Paloauto Torpparinmäen pelastustapahtumassa

Harry Wikström järjesti leikkimielisen tietokilpailun, jossa palkintoina oli palovaroittimia, sammutuspeitteitä, sammuttimia ja heijastimia. Ahkerat emännät ja isännät grillasivat makkaroita, tarjolla oli myös mehua, keksejä, kahvia ja tikkareita. Linda ja Ly hoitivat tatskakuviointia lapsille. Lapsilla olikin kasvoissa, käsissä ja jaloissa hauskoja satuhahmoja ja niitä kullannuput innolla esittelivät.

Lapsi ja paloauto pelastustapahtumassa

Sää oli suosiollinen, aurinko paistoi ja pieni tuulenvire helpotti helteessä. Pelastustapahtuma oli oikein onnistunut ja se keräsi runsaasti lapsia ja aikuisia. Meitä oli päivän mittaan runsaat 80 osallistujaa.

Kaikki tarjolle tuotu eväs meni parempiin suihin ja asukkaat jaksoivat iloisesti osallistua monipuoliseen tarjolla olevaan ohjelmaan. Tämän suuntaisia tapahtumia toivottiin tulevaisuudessa lisää.

Julkaisemme tällä palstalla asukkaidemme tekstejä, kuvia ja videoita, jotka kertovat asumisen arjesta ja juhlasta.