Talkoot Näsinojalla

Naapuruston yhteiset talkoot pidettiin Näsinojantien kerhotalon tienoilla perjantaina 4.5.2018.

Kirjoittanut Raija Nummila Kuvat Raija Nummila

Tilattiin hyvissä ajoin roskalava ja multaa. Lava täyttyikin viikossa ihan kukkurilleen poisheitettyä tarpeetonta roinaa. Välillä sieltä yksi jos toinenkin kävi penkomassa tavaroita ja jotkut löysikin jotain itselleen kelpaavaa tavaraa.

Jäteneuvoja Milla Tuormaa oli kutsuttu talkoisiin kertomaan oikeaoppisesta jätteiden lajittelusta. Milla toi mukanaan käytettyjä purkkeja ja muuta jätettä ja näytti konkreettisesti, että miten jätteet lajitellaan. Saimme myös kortteja, joissa oli poisheitettävien tavaroiden kuvia ja niitä piti sitten laittaa oikeisiin roskiksiin. Asukkailta riitti paljon kysyttävää ja Millan opeilla nyt osataan lajitella jätteet oikeisiin paikkoihin. Muovin lajittelun helpottamiseksi meidän molokkien viereen on tulossa muovijätteille oma keräysastia.

Lumen alta paljastunut ruohikko ja tuulten tuivertamat oksat saivat kyytiä. Asukkaat rapsuttelivat nurmea puhtaaksi ja multaa kärrättiin innokkaasti omille pihoille ja yhteisille piha-alueille. Ylikasvaneita oksia karsittiin ja pensaistoa siistittiin.

Osanotto oli runsas ja meitä oli illan mittaan vaihtelevasti arviolta n. 30 henkeä. Grilli oli kuumana koko illan ja makkaraa, tuunattua perunasalaattia ja juomia kului tarmokkaan toiminnan lomassa.

Talkoot olivat oikein onnistunut tapahtuma yhteisössämme ja parhaimmillaan talkoilla luodaan hyvää yhteishenkeä. On mukava tutustua naapureihin, joihin ei muuten tule pidettyä yhteyttä.

Julkaisemme tällä palstalla asukkaidemme tekstejä, kuvia ja videoita, jotka kertovat asumisen arjesta ja juhlasta.