Perinteiset syystalkoot Torpparinmäessä

Näsinojantien asukkaiden yhteiset talkoot pidettiin punaisten, sinisten ja keltaisten talojen pihoilla lauantaina 25.9.2021. Talkoita varten pihalle tilattiin jätelava. Aurinkokin näyttäytyi ja talkooeväänä oli yhdessä tehtyä lihakeittoa.

Kirjoittanut Raija Nummila

Ihan mitä tahansa jätelavalle ei saanut viedä. Lavassa oli kiinni ohjeet, joissa neuvottiin että lavalle ei saa tuoda sähkölaitteita, vaan ne pitää jokaisen itse viedä asianomaiselle jäteasemalle.

Kuvassa talkoisiin tilattu jätelava, johon asukkaat ovat tuoneet paljon erilaista tavaraa.
Talkoisin tilattu jätelava täyttyi talkoiden aikana tarpeettomista tavaroista.

Pihapiirin ”perusporukka” hankki ainekset lihakeiton tekoon. Lihakeiton teko aloitettiin jo edellisenä iltana, kun yhdessä kuorittiin kasvikset ja Tuula keitteli lihoja pitkin iltaa kotonaan. Talkoopäivän aamuna keiteltiin soppa valmiiksi kerholla kahdessa isossa kattilassa. 

Kerhohuoneen edustalle laitettiin pöytä, jolle eväät, ruokajuomat ja astiat katettiin. Lapsille oli tarjolla nakkeja ja lihapullia.

Jälkkäriksi kahvit ja lapsille tietysti pillimehut.

Pihapiiri tutuksi talkoissa

Pihatalkoisiin osallistui noin 40 henkilöä. Osa viipyi pidemmän aikaa haravoiden sekä pensaita karsien, ja osa toi tarpeetonta tavaraa lavalle sekä kävi syömässä herkullista lihakeittoa.

Asukkaita nauttimassa lihakeitosta. Talkoisiin osallistui noin 40 pihapiirin asukasta.
Pihatalkoisiin osallistui noin 40 asukasta.

Mukana talkoissa oli sekä ihan pieniä lapsia että myös nuorisoa, jotka muun toiminnan ohella käyttivät kuntosalia ja taiteilivat graffiteja papereille.

Oli taas mukava talkoopäivä! Paljon tuli juteltua meidän vanhojen ja juuri muuttaneiden asukkaiden kesken. Uudet naapurit pääsivät heti tutustumaan kerhotiloihin, pesutupaan ja näihin mukaviin lapsiystävällisiin pihapiireihin.

Haluatko oman kotitalosi tapahtuman Arkea ja juhlaa -palstalle? Lue ohjeet täältä.