Laivalahdenkaari 11:ssä vietettiin 20-vuotisjuhlia

Syksyn keskellä on aika katsoa taaksepäin kesän alkua kohti. Haikeana voi muistella Herttoniemenrannan sydämessä, Laivalahdenkaari 11:ssä vietettyjä 20-vuotisjuhlia toukokuun lopussa.

Kirjoittanut Leena Wickström

Juhlatoimikunta aloitti työnsä jo hyvissä ajoin maaliskuussa. Kokoonnuimme useamman kerran pitkin kevättä ja ideoimme tapahtumaa ja kenen vastuualueella mikäkin osio oli.

Juhlapäivän aamuna satoi, oli tuulista ja pilvistä. Onneksemme puolilta päivin kuitenkin aurinko paistoi ja juhlat alkoivat aurinkoisessa vaikkakin tuulisessa säässä, grillauksen ja pihapelien merkeissä. Grillattavat ja muurinpohjaletut tarjottiin talon puolesta.

Iltapäivällä oli uudella kerhohuoneellamme lasten juhlat, joihin osallistui lähes kolmekymmentä talon innokasta lapsiasukasta. Tarjolla oli pientä naposteltavaa ja mehua.

Illalla oli aikuisten vuoro ja osanottajia oli taas mukavasti. Tarjottavana oli muun muassa voileipäkakkuja, täytekakkuja ja kahvia.

Illan ohjelmasta vastasivat talolaiset itse. Iltaa vietettiin mukavissa tunnelmissa. Lava oli vapaa ja muutamia puheita talon alkuajoista kuultiin. Yksi suosittu ohjelmanumero oli pubivisa ja kävipä juhlissa yllätysesiintyjäkin, ”Kikka”.

Seuraavana aamuna oli sitten jälkipyykin aika. Totesimme, että juhlat olivat onnistuneet mainiosti.

Meitä alkuasukkaitakin eli alusta asti asuneita on edelleen parisen kymmentä henkilöä, ja sekin kertoo, että talossamme on viihdytty mainiosti.

Pihamme on alueen kauneimpia ja varmaankin sen vuoksi moni käyttää sitä läpikulkureittinä. Pihallamme on muutaman vuoden viljelty vihanneksia, perunoita, mansikoita, raparperia ja kasviksia.

Suurin kiitos kaikesta toiminnasta kuuluu ehdottomasti erittäin aktiiviselle talotoimikunnallemme. Onhan meillä tapahtumia ympäri vuoden, kahvittelua, grillaamista, uudenvuodenvastaanotto- ja vappujuhlia ja tietysti lätkän MM-kisat jääkiekossa katsottiin kerhohuoneellamme tykillä.

Välillä naureskelemme, että pihalla kokoontuu ”pihaparlamentti”, varsinkin kesäisin. Ensi kesää jo odotellessa!

Julkaisemme tällä palstalla asukkaidemme tekstejä, kuvia ja videoita, jotka kertovat asumisen arjesta ja juhlasta. Haluatko oman kotitalosi tapahtuman Arkea ja juhlaa -palstalle? Lue ohjeet täältä.