Taloturvallisuuskoordinaattori tutuksi

Hekan uudeksi taloturvallisuuskoordinaattoriksi nimetty Tenho Kellokangas toivoo lisää aktiivisuutta yhteisen turvallisuuden nimissä. 

Kirjoittanut Anne Ventelä Kuvat Vilja Harala

Tenho Kellokankaalla on pitkä historia yhteisten asioiden hoitamisessa. Yli 30 vuotta Hekalla asunut Kellokangas on ollut talotoimikunnan jäsenenä toistakymmentä vuotta. Matkan varrella hän on toiminut sen sihteerinä ja varapuheenjohtajana. 

"Haluan vaikuttaa, se on kai kutsumus. Työelämässä olin työsuojelupuolella."

Viimeiset viisi vuotta Kellokangas on toiminut Hekan koillisen alueen turvallisuustiimin vetäjänä. Tiimit kartoittavat kohteiden asumisturvallisuutta yhteistyössä aluetoimiston, kohteen kiinteistönhoitajan ja usein myös talotoimikunnan jäsenten kanssa. Mahdolliset puutteet kirjataan raporttiin, joka toimitetaan aluetoimiston taloturvallisuudesta vastaavalle ja talotoimikunnalle. 

Asumisturvallisuus on yhteinen asia. 

Kun Kellokangasta talvella 2021 pyydettiin taloturvallisuuskoordinaattorin pestiin, hän otti tehtävän vastaan. 

Taloturvallisuuskoordinaattori osallistuu asumisturvallisuuden kehittämiseen yhteistyössä Hekan kanssa. Käytännössä Kellokangas toimii yhteyshenkilönä taloturvallisuustiimien ja Hekan välillä sekä osallistuu taloturvallisuustyöryhmään, joka muun muassa valmistelee koulutuksia ja taloturvallisuusiltoja. Koordinaattori voi myös järjestää alueellisia koulutuksia ja opastaa uusia taloturvallisuustiimejä toiminnan käynnistämisessä. 

Yhtenä Kellokankaan tavoitteena on kannustaa asukkaita mukaan taloturvallisuustoimintaan ja saada taloturvallisuustiimit alueille, joilla aktiiveja ei ole. 

"On hienoa, että voimme yhdessä hoitaa asioita turvallisempaan suuntaan." 

Lue lisää taloturvallisuustoiminnasta.

 

Asumisturvallisuus 

  • Jokaiseen kohteeseen pyritään nimeämään oma taloturvallisuushenkilö. 
  • Taloturvallisuushenkilöistä kootut tiimit osallistuvat asumisturvallisuuden kehittämiseen alueellisesti. 
  • Taloturvallisuuskoordinaattori on yhteyshenkilö tiimien ja Hekan välillä.