Taloturvallisuusillassa palkittiin aktiiveja ja puhuttiin kodin IT-turvasta

Keskiviikkona 6.11. kokoonnuttiin viidettä kertaa vietettyyn taloturvallisuusiltaan, jossa Hekan taloturvallisuustoimintaan aktiivisesti osallistuvat pääsivät kuulemaan ajankohtaista turvatietoutta. Lisäksi illan aikana palkittiin kolme ansioitunutta taloturvallisuusaktiivia.

Illan aluksi kolme Hekan asukasta palkittiin kunniakirjoin ansioituneesta toiminnasta taloturvallisuuden hyväksi. Kunniakirjat saivat Riitta Laakso, Ansa Mielonen ja Taina Paro. Kunniakirjojen lisäksi aktiivit saivat raikuvat aplodit. Onnittelut palkituille ja kiitokset ansiokkaasta toiminnasta yhteisen turvallisuuden puolesta!

Illan aikana kuultiin myös useita lyhyitä luentoja erilaisista turvallisuusaiheista. Eniten keskustelua herätti tietoisku kodin IT-turvallisuudesta, jonka piti aluepalvelupäällikkö Anssi Kuusela Laurea-ammattikorkeakoulusta. Kuusela kertoi monipuolisesti erilaisista turvallisuusuhkista, joita nykyaikana liittyy internetiin, maksamiseen ja älylaitteisiin, sekä antoi ohjeita, kuinka niitä vastaan voi suojautua. Myös monella paikalla olijalla oli kokemuksia muun muassa nettihuijauksista ja maksukorttivarkauksista. Jos oman kodin IT-turvallisuus kiinnostaa, pääsee Turvallisuuskomitean toteuttamalla Kodin kyberoppaalla hyvin alkuun.

Digiuhkien lisäksi illan aikana saatiin ajankohtaista tietoa ja neuvoja myös perinteisemmistä turvallisuusuhkista. Vanhempi konstaapeli Niklas Kråknäs kertoi erilaisista, erityisesti asumiseen liittyvistä turvallisuusuhista. Monelle taloturvallisuusaktiiville tuttu turvallisuusasiantuntija Tanja Mannila Helpestä muistutteli, miten toimitaan onnettomuuden sattuessa ja korosti, että toimintaa hätätilanteessa on harjoiteltava etukäteen. Illan lopuksi Hekan kiinteistöjohtaja Vesa Jurmu kävi läpi taloturvallisuustoiminnan uudistusta ja siitä saatuja kommentteja.

Iltaan osallistui noin 200 taloturvallisuudesta kiinnostunutta Hekan asukasta.
Iltaan osallistui noin 200 taloturvallisuudesta kiinnostunutta Hekan asukasta.
Helpen Tanja Mannila opasti, miten toimitaan onnettomuuden sattuessa.
Helpen Tanja Mannila opasti, miten toimitaan onnettomuuden sattuessa.