Talotoimikunnat tiimiytyivät yhteiseen asukastoimintaan

Puotilassa herätellään yhteistä asukastoimintaa Heka-talojen kesken. Samalla luodaan yhteishenkeä koko alueelle.

Kirjoittanut Päivi Maaniitty Kuvat Sami Heiskanen

Puotilassa, Klaavuntien Heka-taloissa tehdään yhteistyötä yli talorajojen. Klaavuntie 15:n talotoimikunnan puheenjohtaja Leena Tirronen kertoo, että idea lähti heidän pitämästään askartelukerhosta.

– Meillä oli kerran kuussa askartelutapahtuma, joissa opettajana oli oikea askartelunopettaja. Osallistujia oli pikkuisen alle kymmenkunta, joten ajattelimme, että voisimme kutsua mukaan myös muiden talotoimikuntien aktiiveja.

Niinpä mukaan pyydettiin naapuritalon, Klaavunpolku 1:n, asukkaita. Koska yhteistyö sujui, nyt talotoimikunnat suunnittelevat yhteisiä juhlia molempien talojen asukkaille.

– Kiinteistömme täyttää elokuussa 15 vuotta, ja koska talomme valmistuivat samoihin aikoihin, päätimme pitää yhteiset juhlat, joihin kutsumme myös muita hekalaisia. Samalla luomme yhteishenkeä koko alueelle, Tirronen kertoo.

Päätimme pitää yhteiset juhlat, joihin kutsumme myös muita hekalaisia.

Luvassa on ainakin ruokatori, katutanssit ja teatteriesitys lapsille. Juhlat jakaantuvat niin, että osa ohjelmanumeroista on toisen talon ja osa toisen pihalla.

– Meillä on vain kevyen liikenteen väylä välissä. Varmaan tanssimme matkan sinne, Tirronen suunnittelee.

Omassa talossaan Tirronen on järjestänyt yhdessä muiden talotoimikuntalaisten kanssa muun muassa mölkky- ja grillausiltoja, sunnuntaikahvitteluja, ompelu- ja askartelukerhoja ja pihaolympialaisia. Klaavuntie 15:n asukkaat käyvät myös poimimassa roskia lähialueelta ja kasvattavat kasviksia pihalaatikoissa.

– Lähdin 15 vuotta sitten talotoimikuntaan ymmärrettyäni, että voin itse vaikuttaa talon viihtyvyyteen ja asuinympäristööni.

Hän suosittelee mukaan lähtemistä kaikille asukkaille. 

– Siinä on usein iso kynnys, koska ajatellaan että toiminta sitouttaa liikaa. Mukaan kokouksiin voi kuitenkin tulla kuka vaan läsnäolo- ja puheoikeudella ilman velvoitteita. Talkoisiinkin voi tulla ehtiessään vaikka kymmeneksi minuutiksi harjan varteen, hän toteaa.

Leena Tirronen

Asuu: Puotilassa Klaavuntiellä
Talotoimikunnassa: kuusi vuotta, joista kaksi vuotta puheenjohtajana
Perhe: aikuinen poika puolisoineen asuu samalla kadulla 
Harrastukset: käsityöt ja kulttuuri
Motto: ”Joka päivä on elettävä täysillä.”

Hima 2/2018.