Maksukortti helpottaa asukasaktiiveja ostoksilla

Asukastoiminnan määrärahojen käyttö helpottuu S-business-kortin myötä. Kortilla voi ostaa esimerkiksi talkootarjoilut mistä tahansa S-ryhmän liikkeestä. 

Kirjoittanut Anne Penttilä Kuvat Ville Rinne

Heka on tehnyt sopimuksen S-business-kortin käytöstä asukastoiminnan määrärahojen maksuvälineenä. Asukasaktiivien käyttöön oli tarpeen hankkia jokin maksuväline, sillä pankkitileihin ja -kortteihin perustunutta aiempaa käytäntöä ei voitu enää jatkaa. Maksuvälineestä järjestettiin julkinen hankintakilpailu, jonka S-business-kortti voitti.

Testikäyttäjiltä kiitettävää palautetta uudesta maksuvälineestä

Ennen vastikään aloitettua varsinaista käyttöönottoa osa asukasaktiiveista koekäytti uutta maksuvälinettä ja heidän mukaansa käyttökokemus on ollut kiitettävä. Jakomäkeläisen Kankarepolku 5:n talotoimikunta sai kortin kokeilukäyttöön viime vuonna, ja puheenjohtaja Toni Lehtimäki havaitsi kortin käytön helpoksi.

– On tämä paljon kätevämpää verrattuna maksusitoumuslappuihin, jotka piti pyytää ennakkoon jokaiselle ostokerralle. Maksusitoumus myös hidasti asiointia kassalla, koska se ei ollut tuttu kaikille myyjille.

Uusi järjestelmä lisää rahankäytön läpinäkyvyyttä

Talotoimikunta ostaa kortilla muun muassa kesäkukkia, tarjoiluja juhlapäivien kahvituksiin, talkoisiin ja aamupuurotoimintaan sekä toimistotarvikkeita ja varusteita talon kerhotilaan.

– Myös kirjanpito ja määrärahan käytön seuranta on helpompaa, mikä tekee sen läpinäkyvämmäksi sekä asukkaille että Hekalle.

Kätevä kortti suositellaan otettavaksi käyttöön ennen syksyä

Heka suosittaa talotoimikuntia ottamaan kortin käyttöön mahdollisimman pian, mutta viimeistään tämän vuoden syyskuun alkuun mennessä. Myös mahdolliset pankkitilit on suljettava. Päätös kortin käyttöönotosta tehdään talotoimikunnan kokouksessa.

Kortti luovutetaan yhdelle henkilölle, jonka vastuulla se on. Kuka tahansa voi käyttää korttia, osto varmennetaan käyttämällä pin-lukua. Kortilla saa ostoksista maksutapaetua kaksi prosenttia. Sillä ei saa ostaa alkoholia, tupakkaa, polttoaineita, lahjakortteja, arpoja eikä veikkaustuotteita.


Asukastoiminnan määräraha

  • Heka myöntää vuosittain rahan, jonka käytöstä päättää talotoimikunta.
  • Määrä 200 euroa/talotoimikunta + 10 euroa per asunto.
  • Aina kuitenkin vähintään 500 euroa ja enintään 3000 euroa vuodessa.