Kerhohuone on toinen olohuone

Kaikkiin Hekan uudiskohteisiin rakennetaan kerhohuone, ja niitä on myös tehty vanhempiin kohteisiin jälkikäteen. Kerhotiloja on yhteensä noin 500, ja talotoimikunta päättää tilan käytöstä.

Kirjoittanut Anne Ventelä Kuvat Ville Rinne

Kun kaipaa juttuseuraa, kevyttä liikuntaa tai vaikka vähän herkkuja, kannattaa suunnata kerhohuoneelle. Näin ainakin Metsäpurontie 13:ssa Maunulassa. Kohteen kerhohuoneessa on 19 vuoden aikana järjestetty niin talotoimikunnan kokouksia ja karaokeiltoja kuin ristiäisiä ja muistotilaisuuksia.

Sieltä löytää usein myös talotoimikunnan puheenjohtaja Tanja Sjöstedtin, joka on asunut talossa 48 vuotta. Kun tila vapautui siinä toimineelta yritykseltä, keräsi Sjöstedt naapureiltaan nimet paperiin, jossa toivottiin kerhohuoneen perustamista.

Kerhohuoneen käytössä vain taivas on rajana 

Nykyään kerhohuone rakennetaan kaikkiin Hekan uudiskohteisiin, ja niitä on myös tehty vanhempiin kohteisiin jälkikäteen. Kerhotiloja on yhteensä noin 500, ja talotoimikunta päättää tilan käytöstä. Uudis- ja peruskorjauskohteissa asukkaat saavat äänestää kerhotilan sisustuksen kolmesta vaihtoehdosta.

Kerhohuoneella oppii tuntemaan talon ihmiset.

Hyviä ideoita saa Sjöstedtiltä. Kuluneina vuosina Metsäpurontie 13:n kerhohuoneessa on pidetty viikoittaisia lastenkerhoja, aikuisten jumppa- ja käsityökerhoja sekä lasten diskoja. Siellä ruokitaan kevät- ja syystalkoista nälkäiset naapurit, ja sinne on kokoonnuttu yhdessä joulupuurolle ja uudenvuoden vastaanotolle.

– Nakkeja on keitetty 10 litran kattilalla, sanoo Sjöstedt.

Talon lapset osaavat tulla kerhohuoneelle muulloinkin.

– Käyn usein katsomassa, että siellä on kaikki hyvin. Talon lapset valuvat silloin ovelle. He tietävät, että minulla on siellä pipareita, mehua tai jätskipuikkoja.

Hekan kerhohuoneet

  • Toimintaa ideoidaan asukkaiden kesken ja tiloja voi varata talotoimikunnalta myös yksityiseen käyttöön.
  • Tyypillisiä tapahtumia ovat talotoimikunnan kokoukset, pikkujoulut ja juhannusjuhlat.
  • Mahdollisuus järjestää esimerkiksi synttäreitä, kirpputoreja ja asukkaiden yhteisiä kerhoja.