Kerhohuone on asukkaiden yhteinen olohuone

Hekalla on yhteensä lähes 500 kerhohuonetta. Kerhohuoneet ovat talojen asukkaiden käyttöön tarkoitettuja tiloja, ja oma kerhohuone löytyy lähes jokaisesta taloryhmästä.

Kirjoittanut Pi Mäkilä

Suuri osa Hekan vuokranmääritysyksiköissä järjestettävästä asukastoiminnasta tapahtuu kerhohuoneissa. Kerhohuoneet ovat talojen asukkaiden käyttöön tarkoitettuja tiloja, ja oma kerhohuone löytyy lähes jokaisesta taloryhmästä.

– Hekalla on yhteensä lähes 500 kerhohuonetta, ja niissä voi järjestää hyvin erilaisia tapahtumia. Tapahtumien määrä ja sisältö riippuu täysin asukkaiden ja talotoimikunnan aktiivisuudesta, kertoo Hekan asukastoiminnan koordinaattori Kirsi Ikonen.

Yleisimpiä kerhohuoneissa järjestettäviä tapahtumia ovat erilaiset pikkujoulut, laskiaisriehat sekä pääsiäis- ja juhannusjuhlat.

– Monesta kerhohuoneesta löytyy grilli, jota käytetään ulkona erilaisten talkoiden yhteydessä. Tällaiset tapahtumat ovat yleensä hyvin suosittuja, Ikonen sanoo.

Parhaillaan kerhotiloja kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. Ikosen mukaan tavoitteena on, että tilat saataisiin aiempaa monipuolisempaan käyttöön.

– Aloitimme kokeilun viime vuonna Jätkäsaaressa sijaitsevassa kohteessa. Asukkaat saivat valita kerhotilan sisustuksen kolmesta eri vaihtoehdosta.

Jatkossa kerhotilojen on tarkoitus toimia eräänlaisina olohuoneen jatkeina.

– Uudistetut tilat ovat olleet hyvin suosittuja, joten toivomme, että pystymme jatkamaan tilojen uudistamista myös muissa kohteissa, Ikonen sanoo.