Kalastustarinakilpailun voittaja: Kun uistimeen tarttui nahkiainen

Tästä on jo vuosia aikaa kun olin uistelemassa lohta Helsingin edustalla. Grosarin ja Helsingin matalan välillä menin kohti etelää uistimet viritettyinä takilan kuulien avulla n. 12-15 metrin syvyyteen. 

Kirjoittanut Jarmo Leskinen

Veden syvyys oli paikalla noin 30-35 metriä. Yhtäkkiä vapa notkahti ja siima laukesi päästäjästä irti. Kelailin pikkuhiljaa, mitään ei tuntunut. Siima oli aika tiukkaan säädetty päästäjään jo ihan veden vastuksenkin takia.

Hämmästys oli suuri kun uistimesta löytyi NAHKIAINEN!

Noin 7 sentin päästä pyrstöstään kiinnittynyt. Koska tiedän sen olevan pohjaeläin, en muuta selitystä jutulle keksinyt kuin, että lohi jossa otus oli kiinnittyneenä oli tavoitellut uistinta ja samalla kiinnittänyt nahkiaisen salakavalasti uistimeen!

Päästäjä oli vielä niin tiukalla, ettei pelkkä nahkiainen olisi saanut sitä laukeamaan!

Järeät oli vehkeet: merivapa, 0,45 siima, kelana Abu Ambassadeur 7000, uistimena Pure Lure Iron Horn.

Nahkiainen oli n. 30-32 senttiä pitkä, kirjevaakaa ei sattunut olemaan matkassa, joten painoa en tiedä. Kunnollista kuvaa en saanut nahkiaisesta räpsäistyä!

Lähetin jutun myös urheilukalastusrekisteriin havaittuani ettei siellä ollut nahkiaista edustettuna ollenkaan. Aikaa kului, tuli vastaus, ei voida hyväksyä koska nahkiainen ei ole kala vaan ympyräsuinen! Että silleen!

Kirjoittaja on Hekan asukas.