Asukastoiminnan koordinaattori rohkaisee asukkaita yhteiseen tekemiseen

Kirsi Ikonen toivoo pystyvänsä kehittämään talojen kerhotiloista aktiivisia paikkoja ja kannustaa asukkaita yhteiseen toimintaan.

Kirjoittanut Päivi Maaniitty Kuvat Sami Heiskanen

Kirsi Ikonen aloitti marraskuussa 2017 Helsingin kaupungin asunnot Oy:n asukastoiminnan koordinaattorina. Hänen toimenkuvaansa kuuluu olla tukena ja apuna vuokralaisdemokratiaan liittyvissä asioissa alueyhtiöiden, talotoimikuntien ja isännöitsijöiden suuntaan. Lisäksi hän osallistuu monipuolisesti asukastoiminnan kehittämiseen.

Ikonen työskenteli aiemmin Heka Koillinen Oy:n asiakkuuspäällikkönä. Hän on työskennellyt Hekassa vuosina 1998–2008 sekä uudelleen vuodesta 2013 alkaen. Työhistoriasta löytyy muun muassa asiakaspalvelua, palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja isännöitsijän tehtäviä.

– Tykkään olla asukkaiden kanssa tekemisissä ja yleensä ihmisläheisessä työssä. Välitän ihmisten asumisesta, asumisen turvallisuudesta ja tykkään keskustella ja ideoida yhdessä asukkaiden kanssa.

Minä selvittelen, autan, kyselen ja olen tukena.

Ikosen yhtenä haaveena on saada kehitettyä Hekan talojen kerhotiloista aktiivisia harrastuspaikkoja.

– Monet kerhotiloista ovat vajaalla käytöllä. Niissä voisi järjestää vaikka keppijumppaa senioreille tai äiti-lapsi-kerhoja. Voisimme pitää ideointipajoja tilojen toiminnan kehittämiseksi yhdessä asukasaktiivien kanssa. Yhteistilojen lukitusten muutoksissa voi olla tosin haasteita. Ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi, kun he tuntevat asuinympäristönsä ja tutustuvat myös toisiinsa, uskoo Ikonen.

Hän haluaisi rohkaista asukkaita myös muuhun yhteistoimintaan: järjestämään yhdessä lasten peli-iltoja ja kokkauskursseja, tai ainakin osallistumaan niihin.

Ikonen kertoo jo oppineensa uuden työpaikkansa tavat ja yllättyneensä positiivisesti sen mukavasta ilmapiiristä ja yhteistyön määrästä. Hän tuo moniin keskusteluihin tuulahduksen kentältä ja on entisen työnsä ansiosta hyvin perillä asukkaiden tarpeista.

– Minut on otettu hyvin vastaan, ja mielipidettäni on kyselty ahkerasti.

Kirsi Ikonen

Asuu: Pohjois-Helsingissä
Perhe: aikuinen perhe, lapset asuvat omillaan
Paras paikka Helsingissä: oma koti
Harrastukset: lukeminen, vesijumppa, puutarhanhoito
Motto: Ei saa jäädä tuleen makaamaan

 

Hima 1/2018.