Vuosaari on monipuolinen kesäretkikohde

Itä-Helsingin merellinen kaupunginosa kutsuu viettämään mukavaa kesäpäivää. Vuosaaren monet luontokohteet, kuten Uutelan ulkoilupuisto, Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualue ja omaperäinen Vuosaaren huippu ovat loistavia retkikohteita. Rantalomalle kaipaava suuntaa päiväksi Aurinkolahden uimarannalle, jota kutsutaan ”Helsingin Rivieraksi”.

Kirjoittanut Ida Ijäs Kuvat Helsinki Marketing/Natura Viva

Vuosaari on vanha Helsingin pitäjä, jonne moni rakennutti kesähuvilansa 1800-luvun loppupuolelta alkaen. Se liitettiin osaksi Helsinkiä vuonna 1966, samoihin aikoihin kuin alueen kerros- ja rivitalolähiöiden rakennus alkoi. Nykyisin Vuosaari on lähes 39 000 asukkaan vilkas kaupunginosa, jossa yhdistyvät urbaani kaupunkikulttuuri sekä luonnon ja meren läheisyys.

Kätevästi metrolla tai komeasti meritietä kartanomaisemiin

Moni Vuosaaren vanhoista huviloista on paikoillaan edelleen. Esimerkiksi vuonna 1900 valmistunut Villa Vuosanta toimii nykyisin juhla- ja kokoustilana, mutta sen maksullisiin saunavuoroihin voi osallistua kuka vain. Piipahtamisen arvoinen paikka on myös 1850-luvulla rakennettu Rastilan kartano, jonka yhteydessä toimii Cafe Monami.

Vuosaaren kaupunkiympäristöstä kiinnostunut voi tulostaa tai ladata älypuhelimeensa Vuosaari-seuran verkkosivuilta kotikaupunkipolku-karttoja ja tutustua vaikkapa Rastilan tai Keski-Vuosaaren nähtävyyksiin ja arkkitehtuuriin.

Vaikka Vuosaareen kulkee kätevästi metrolla, kannattaa kesällä harkita upeaa itäistä saaristoreittiä. Suomen Saaristokuljetus Oy liikennöi kesäkuun alusta elokuun loppuun vesibussia Hakaniemen ja Vuosaaren välillä.

Lue lisää Vuosaaren kiinnostavista kohteista.