Minne mennä kotisohvalla - korona-ajan menovinkkejä

Kun tutut harrastus- ja kulttuuririennot ovat tauolla, kannattaa katse suunnata internetin ihmeelliseen maailmaan. Kotisohvalta avautuu verkkoyhteyden kautta mahdollisuus vierailla maailman museoissa ja taidenäyttelyissä, osallistua huippuyliopistojen kursseille tai päästä suosikkiartistin live-keikalle muutamalla eurolla.

Kirjastojen sivuilta löytyy nettitapahtumia sekä ohjeita e-kirjojen ja e-lehtien lukemiseen. Myös Yle Areenan tarjonta yllättää monipuolisuudellaan, radio- ja tv-ohjelmien ohella sieltä löytyy vaikkapa nostalgisia kuunnelmia ja äänikirjoja.

Osa tapahtumista tarjoaa osallistavampaa otetta, pienellä kustannuksella tai ihan ilmaiseksi.  Olemme koonneet muutamat menotärpit, joihin osallistua ilman veloitusta kotisohvalta huhtikuussa. Pysytään kotona ja koetaan uusia asioita yhdessä. 

YouTube tarjoaa:

Kotkan Merikeskus Vellamo esittelee kanavallaan 1.4. klo 12 Suomen merimuseon kokoelmista löytyviä hylkyesineitä ja niiden tarinoita.

TV:stä tuttu Symboli-täti Liisa Väisänen tulkitsee kuuluisia taideteoksia kanavallaan Liisa Vaisanen.

Metallica julkaisee viikoittain, maanantain ja tiistain välisenä yönä, keikkataltioinnin alkaen 24.3. #MetallicaMondays

Pysytään kotona ja koetaan uusia asioita yhdessä. 

Facebook ehdottaa:

Kalevalaiset voimalaulajaiset järjestetään 4.4. klo 12-13. Helppoja lauluja, jotka opetetaan tilaisuudessa, voi laulaa kanteleen säestyksellä kotisohvalta.

Verstas247 - Craftgym järjestää Sew-along alushousut -yhteisompelutilaisuuden vaihe vaiheelta 6.4. klo 18-20

Kristoffer Ignatius järjestää arkisin klo 20 tunnin mittaisen musavisan huhtikuun loppuun asti

Instagram mahdollistaa:

#sunnuntaiserviisi -yhteiskokkaushetki joka sunnuntai klo 15 Hanna Gullichsenin johdolla. Ostoslista julkaistaan Hannan tilillä edellisenä keskiviikkona tai torstaina.

Nyt jos koskaan voit myös kiertää maailmaa kotisohvalla:

Voit vierailla Korean modernin ja nykytaiteen museossa, osallistua Berliinin filharmonikkojen konserttiin, suorittaa Yalen Onnellisuus-kurssin tai siirtyä Nangijalaan Veljeni Leijonamielen tarinassa.