Kesäretkelle Mustasaareen

Seurasaaren selällä sijaitseva Mustasaari kutsuu kesäiselle retkelle pois kaupungin hälinästä. Saari on avoinna vierailijoille kesäkuun alusta elokuun puoliväliin, tiistaista sunnuntaihin.

Kirjoittanut Kati Jalagin

Saaresta löytyy lapsille turvallinen matala uimaranta, leikkipuisto ja pelikenttä. Kahvila Kanttiini tunnetaan erityisesti lounaastaan ja isoista korvapuusteistaan. Kappeli ja luontopolku tarjoavat paikan myös hiljentymiselle ja luonnon rauhasta nauttimiselle. Kesäisin Mustasaaressa asustaa vierailijoiden iloksi kotieläimiä, kuten lampaita ja kaneja.

Mustasaareen pääsee kätevästi 15 minuutin lauttamatkalla Taivallahden laiturilta, Eteläisen Hesperiankadun päästä. Saaren vierasvenelaituriin voi saapua myös omalla veneellä, mutta vain saaren aukioloaikojen puitteissa. Mustasaari on täysin päihteetön alue, jossa yöpyminen ja avotulen tekeminen on kielletty. Saareen ei saa tuoda lemmikkieläimiä.

Mustasaari on vanha maanviljelys- ja laidunsaari, jonka arkkitehti Florentin Granholm hankki perheensä kesänviettopaikaksi vuonna 1884. Helsingin kaupunki osti saaren vuonna 1926 ulkoilu- ja virkistyskäyttöön. Vuodesta 1932 lähtien kaupunki vuokrasi saarta Helsingin seurakunnille, kunnes Helsingin seurakuntayhtymä osti Mustasaaren vuonna 2000.

Lue lisää: www.mustasaarentoimintakeskus.fi