Hyvä sisäilma tekstiileistä huolimatta

Talvisin huoneilman kuivuessa myös pölyä alkaa kertyä huoneistoon yhä enemmän. Vaatteet kannattaa kuivata yhteisissä kuivaushuoneissa tai kuivausrummussa, ja pyyhkeet sekä liinavaatteet mankeloida tai silittää – näin sisäilman tekstiilipöly vähenee merkittävästi.

Päivittäisillä muutaman minuutin tehotuuletuksilla saa myös huoneilman vaihdettua, mikä vähentää pölyä.

Jos kylmä hiipii nurkista sisään, on lattialle ihanaa levitää mattoja. Pitkäkarvaiset matot tuntuvat paljaiden varpaiden alla mukavilta, mutta saattavat olla myös melkoisia pölynkerääjiä. Matoiksi kannattaa valita sellaisia, jotka kestävät tamppausta. Pelkällä imuroinnilla ei välttämättä saada kaikkia pölyjä pois. 

Villatuotteet raikastuvat ulkona tuulettamalla.

Esimerkiksi perinteiset puuvillasta tehdyt räsymatot eivät nyppyynny tai sähköisty ja tuntuvat lämpöiseltä jalkojen alla. Bonuksena ne voi myös huoletta vesipestä esimerkiksi 60 asteessa, mikä puhdistaa ne hyvin. 

Uuden lumen saavuttua matot voi viedä ulos pakkaseen. Näin ne puhdistuvat hyvin vähällä vaivalla ja sisään leviää raikas tuoksu.

Perinteinen villa tuo sisustukseen kirjaimellisesti lämpöä. Kuivalla sisäilmalla villa kuitenkin sähköistyy ja alkaa kerätä pölyä. Villaisia tuotteita ei kannata kuitenkaan heittää suoraan pesukoneeseen, sillä materiaali kuluu helposti.

Villa pitää ulkoilusta, mutta kaihtaa vesipesua. Villaisia vilttejä ja vaatteita on hyvä tuulettaa kostealla ilmalla ulkona, jolloin kuitu turpoaa ja siitä poistuu epäpuhtauksia. Näin tuote raikastuu.