Hyvä, lämmin, hellä - talvinen sisustus kotiin

Kun illat pimenevät ja ilma viilenee, tekee mieli kääriytyä lämpöisen viltin alle kuuman glögin kanssa ja laittaa tunnelmallista musiikkia soimaan. Mutta millä elementeillä syntyy lämmin, talvinen sisustus?

Kirjoittanut Hannele Tavi Kuvat Vesa Tyni

Sisustuksessa kannattaa käyttää luonnonmateriaaleja kuten villaa, juuttia tai puuvillaa. Näitä trendikkäitä materiaaleja on helppo pitää puhtaana, ne eivät sähköisty yhtä helposti kuin keinokuidut ja ne hengittävät hyvin. Ja mikä tärkeintä, ne tuntuvat iholla lämpöisiltä.

Sisustustrendeissä paluuta tekee 1990-luvulta sametti, joka hehkuu kauniisti valossa. Trendikäs sisustaja yhdistelee pehmeää samettia karkeisiin kuituihin kuten villaan ja pellavaan. Kiiltäväpintainen sametti tuo kiinnostavan kontrastin karkeampiin materiaaleihin.

Tämän talven trendikkäitä sisustusvärejä ovat punaisen eri sävyt, kuten auroranpunainen, pinkki ja malva. Nousussa ovat myös vihreä, jota voi  nostaa tekstiileissä esiin esimerkiksi smaragdin värisenä. Vihreää voi tuoda sisustukseen myös huonekasveilla.

Tekstiileitä voi käyttää sisustuksessa seinävaatteiden tavoin.

Harmaa jatkaa yhä hyvänä perusvärinä, johon on helppo yhdistellä sekä kuoseja että värejä.
 
Tekstiileitä voi käyttää sisustuksessa myös seinävaatteiden tavoin. Esimerkiksi puuvillainen tai silkkinen kangas luo vaihtelua maalatuille tai tapetoiduille seinille toimien katseenkiinnittäjänä. Kun kankaan ylä- ja alareunaan liimaa tai ompelee puisen riman, se laskeutuu kauniisti seinälle. Rimoja voi ostaa mittaan sahattuna rautakaupoista. Leveämmän kankaan voi pyöräyttää myös ylimääräisen harjanvarren ympärille.

Seinävaatteet vähentävät ryijyjen tavoin huoneiden kaikuisuutta. Samoja akustisia vaikutuksia on myös sohvatyynyillä tai esimerkiksi verhoilla. Verhoja ei kuitenkaan kannata ripustaa patterien termostaatin eteen, että huonelämpötila säilyy tasaisena.