Helsingin trooppiset keitaat: Kasvitieteellinen puutarha ja Talvipuutarha

Kun kylmä ilma saa varpaat kipristelemään ja ajatukset ovat jo kesän lämmössä, on aika ottaa varaslähtö kesään ja suunnata kohti Helsingin omia trooppisia kohteita. Esimerkiksi lummehuone on pieni ihme.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Helsingin yliopisto

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kymmenessä eri kasvihuoneessa voi kuvitella kulkevansa suoraan etelään. Siellä voi ihastella esimerkiksi Välimeren tuoksuvien metsien, Afrikan kuivien savannien ja rehevien sademetsien kasvimaailmoja.

Kasvihuoneiden vetonaulana on trooppinen lummehuone. Sen vesialtaassa kelluu parananjättilumme, joka kykenee kannattelemaan jopa aikuisen ihmisen painon.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, osoitteessa Kaisaniemenranta 2. Puutarhan aukioloajat ja hinnasto löytyvät osoitteesta www.luomus.fi/fi/kaisaniemen-kasvitieteellinen-puutarha.

 

Helsingin Talvipuutarha on eksoottisten kasvien keidas, jonka kolmessa eri huoneessa voi kulkea palmujen katveessa tai kaktusten ja mehikasvien valtakunnassa. Puutarhassa on yli 200 erilaista kasvia, ja lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit. Pääsiäisen aikaan talvipuutarhassa kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit.

Talvipuutarhaan on vapaa pääsy. Kun kyläilet trooppisessa puutarhassa, pakkaa mukaan omat eväät. Voit nauttia niistä puutarhan kahvion puolella pöydän ääressä istuskellen.

Talvipuutarhan kasviparatiisi sijaitsee osoitteessa Hammarskjöldintie 1. Tarkista puutarhan aukioloajat osoitteessa www.hel.fi/talvipuutarha.

 

Hima 1/2018.