Ekoeksperttien vinkit lähimatkailuun Helsingissä

Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan eikä varsinkaan kesä-Helsinkiä kauemmas lomanviettoon. Pyysimme Ekoekspertti-sovelluksen heinäkuun haasteessa ekoeksperttejämme vinkkaamaan omia lähimatkailusuosikkejaan.

Ota talteen ekoeksperttien vinkit ja lähde kiertämään Helsingin kesäkeitaita!

Longinojan siirtolapuutarhan läheisyydessä olevat nurmikentät ja penkit: On myös varjoisia kohtia oleiluun ja aurinko kiertää varjostamassa ja valoa antamassa eri penkeillä kierron mukaan. Ihmiset liikkuvat siitä yleensä ohi niin on aika rauhaisa äänimaisema. 

Suomenlinna: Lähellä, helppo päästä HSL:n matkakortilla. Paikka on kaunis, siellä voi käydä kesäteatterissa, ravintolassa tai vain hengailla. 

Iso Iiluoto Vuosaaren lähistöllä: Luonnonmukainen saari, ei sähköä eikä vesijohtovettä. Täällä sielu lepää ihan vaan merta katsomalla. (Saari on Helsingin kaupungin henkilökunnan virkistyskäytössä, eikä se ole yleisesti avoin kaupunkilaisille.)

Aurinkolahti: Sinne voi mennä uimaan, syömään ja nauttimaan merestä. 

Puotilan kartanon alue: Siellä on myös uimaranta. 

Ihan ikioma kesäkeidas on viihtyisä parvekkeeni!

Kartanonhaan ulkoilualue Malminkartanossa: On ihana suuri ja vehreä. Siellä on tilaa lenkkeillä, pyöräillä, olla piknikillä ja on myös iso grillipaikka. 

Fallkullan kotieläintila: Siellä saa käydä kahvilla ja nauttia ”maaseudun” rauhasta katsellen eläimiä. 

Kallahdenniemi Vuosaaressa: Luonnonsuojelualue Kallahdenharju ja rantaniitty sekä uimaranta. Siellä voi nauttia luonnosta ja viettää aikaa rannalla. 

Kumpulan koulukasvitarha: Nuorten pitämä kesäkahvila koulukasvitarhalla. Ihana puutarhamiljöö keskellä Helsinkiä. Nuorten itse leipomia kasvis- ja vegaanileivonnaisia. Jos ei pöydän ääressä halua herkutella, levitä viltti nurtsille ja nauti. Paikalta löytyy pihapelejä, lautapelejä ja lukea voit vaikka riippukeinuissa. 

Pirkkolan Plotti: Plotti on uimapaikka, jossa varsinkin perheen pienimmät viihtyy. Uimapaikka on keinotekoinen, vesi tulee vesijohdosta ja se vaihtuu tiiviiseen tahtiin. Niinpä vesi on sekä puhdasta että viileähköä. Alueelta löytyy myös leikkipaikka.

Seurasaari: Voi nauttia luonnosta, uimisesta, piknikistä tai kahvila-ravintolasta. Myös ulkomuseo löytyy. 

Ihmisiä ylittämässä Seurasaaren puista siltaa.
Seurasaari on suosittu helsinkiläinen kesäkeidas. Kuva: Helsinki Partners.

Vanhankaupunginkoski: Löytyy Tekniikan museo, pitkospuut Lammassaareen, hyviä onkipaikkoja sekä paljon monikansallisia ruokakärryjä. 

Herttoniemen hyppyrimäki ja luontopolut: Voi muun muassa samoilla metsäpolkuja, kiipeillä jyrkkää mäkeä ja katsella peltomaisemia.

Ryhdy ekoekspertiksi ja tartu haasteisiin!

Tunnetko jo Hekan Ekoekspertti-toiminnan? Ekoekspertti haastaa asukkaat kiinnittämään huomiota ympäristöön sekä tekemään ympäristöystävällisiä valintoja ja tekoja omassa arjessaan. Ekoekspertti-toiminta tapahtuu mobiilisovelluksen kautta. Ekoekspertti-sovelluksessa Hekan asukkaat ja taloyhteisöt kilpailevat leikkimielisesti keskenään suorittamalla erilaisia ympäristöystävällisiä haasteita.

Tutustu Ekoekspertti-toimintaan