Pois silmistä, pois mielestä. Niin tuntuu moni ajattelevan rikkinäisistä kodinkoneista, vanhoista huonekaluista ja muuton alla turhaksi käyneistä tavaroista.

Televisioiden, patjojen, kahvinkeittimien ja muiden kiinteistön jäteastioihin kuulumattomien esineiden poistaminen aiheuttaa vuosittain merkittävän kustannuserän, joka heijastuu Hekan asukkaiden vuokriin. Jäteastioiden ulkopuolelle jätetyistä tavaroista ja roskapusseissa nimittäin laskutetaan Hekaa erikseen. 

Näin hankkiudut eroon isoista esineistä

Voisiko sinulle turha esine olla tarpeellinen jollekin toiselle? Tarjoa ehjiä ja käyttökelpoisia tavaroita eteenpäin myynti- ja lahjoituspalveluissa tai esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmissä. 

Kierrätyskeskus ottaa vastaan käyttökelpoisia, ehjiä ja puhtaita huonekaluja, mattoja, kodin käyttötavaraa, harrastusvälineitä, lasten tarvikkeita, kirjoja, levyjä, kenkiä, vaatteita ja tekstiilejä sekä askarteluun sopivia materiaaleja. Katso tarkemmat ohjeet Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta.

Eroon rikkinäisistä kodinkoneista ja muista sähkölaitteista

Sähkölaiteromua ovat käytöstä poistetut laitteet, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa tai sähkömagneettista kenttää.

Yksittäiset pienet sähkölaitteet (alle 25 cm) ja energiansäästölamput voit palauttaa niitä myyviin erikoiskauppoihin ja tavarataloihin ilman uuden laitteen ostovelvoitetta. Myymälä ottaa vastaan suuren laitteen, kun ostat tilalle uuden vastaavan laitteen.

Kodin sähkölaitteita voit viedä maksutta Sortti-asemille. Myös HSY:n kiertävät keräysautot vastaanottavat kotitalouksien sähkölaiteromua. Voit myös tilata maksullisen noudon, esimerkiksi Nouto-Sortti-palvelun

Sähkölaitteita ei saa laittaa sekajätteen joukkoon. Älä myöskään jätä niitä kiinteistön jätetilaan.

Toimivia ja pikkuviallisia, korjauskelpoisia laitteita ottaa vastaan esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy.

Eroon autonrenkaista

Voit palauttaa vanhat autonrenkaat maksutta kierrätettäväksi mihin tahansa Suomen Rengaskierrätyksen vastaanottopisteeseen ilman ostovelvoitetta.