Tutustu vuokranmaksua koskeviin ohjeisiimme. Tältä sivulta saat ohjeita myös vesimaksuennakon palautusta varten. 

Eräpäivät

Maksa asunnon vuokra kuukausittain joka kuukauden neljänteen päivään mennessä. Myös muiden mahdollisten maksujen, kuten autopaikan vuokran ja saunamaksun, eräpäivä on tavallisesti sama kuin asunnon vuokralla.

Maksutiedot

Vuokran ja muiden mahdollisten toistuvien maksujen maksua varten lähetämme vuosittain joulukuussa ohjeet seuraavan vuoden vuokrien maksamiselle. Ohjeista näet tilin, jolle vuokra tai muut maksut maksetaan, ja viitenumerot.

Voit tarkistaa vuokrasi ja muiden maksujesi tilanteen ja maksutiedot myös Hekan asukassivuilta (Oma talous - Näytä oma talous).

Jos sinulla on kysyttävää asumisen maksuista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi asukassivujen kautta.

Käytä vuokranmaksussa laskulla olevaa viitenumeroa. Helpoiten vuokranmaksu hoituu, kun teet e-laskusopimuksen.

Pankkitilinumeromme 1.1.2023 alkaen 

 • etelän alue FI57 1660 3001 1996 89
 • idän alue FI35 1660 3001 1996 97
 • kaakon alue FI13 1660 3001 1997 05
 • koillisen alue: FI88 1660 3001 1997 13
 • lännen alue  FI66 1660 3001 1997 21.

Ota käyttöösi e-lasku

E-lasku on helppo ja ekofiksu tapa huolehtia vuokranmaksusta. Lasku tulee suoraan verkkopankkiisi, jolloin kaikki maksutiedot ovat laskussa aina automaattisesti oikein eikä näppäilyvirheen mahdollisuutta ole. Laskun maksaminen vaatii vain muutaman napin painalluksen.

E-laskun käyttöönotto pienentää myös ympäristökuormitusta, sillä se vähentää turhaa paperinkulutusta ja luonnonvarojen käyttöä. Paperilaskun ilmastovaikutukset ovat keskimäärin nelinkertaiset e-laskuun verrattuna.

Ota e-lasku käyttöön omassa verkkopankissasi etsimällä kohta ”e-lasku”. Hae laskuttaja nimellä ”Helsingin kaupungin asunnot Oy" ja täytä lomakkeen tiedot. Kun hyväksyt sopimuksen, saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi. 

Jos haluat tehdä muutoksia e-laskutilaukseesi tai haluat päättää e-laskutilauksesi tee se vasta seuraavana päivänä alkuperäisestä e-laskutilauksesta.

Tarkat tiedot e-laskun käyttöönottoon löydät oman pankkisi verkkosivuilta. 

  Asumistuki

  Kelan verkkosivuilla on laskuri, jolla voit arvioida, oletko oikeutettu asumistukeen. Jos saat asumistukea, se tulee ohjata maksettavaksi suoraan vuokranantajan eli Hekan tilille. Heka saa tarvittaessa antaa Kelalle ja sosiaaliviranomaisille tietoja vuokralaisen vuokranmaksusta.

  Vesiennakkomaksujen palautus

  Jos olet saanut vesimaksuennakon hyvityslaskun ja sinulla ei ole vuokravelkaa, voit vähentää hyvityksen seuraavan kuukauden vuokrastasi. Jos sinulla on vuokravelkaa, siirrämme hyvityksen kattamaan maksamatonta vuokraasi.

  Jos sinulla on käytössäsi e-laskutus, pääset katsomaan hyvityslaskun verkkopankistasi. Tiedoksiannot eivät näy mobiilipankissa.

  Hyvityslasku ei näy tavallisen e-laskun tavoin verkkopankissa. Voit tarkastaa näkyykö hyvityslasku verkkopankkisi e-laskuarkistossa. Jos hyvityslaskua ei edelleenkään löydy, tiedustele pankistasi hyvityslaskujen sijaintia, sillä tässä on pankkikohtaisia eroja.

  Pyynnöstäsi voimme palauttaa yli 10 euron suuruisen hyvityksen tilillesi. Ilmoita tilinumerosi Hekan asukassivujen kautta (Asetukset - Omat tiedot) ja jätä meille asukassivuilla ennakonpalautuspyyntö (Viestit - Lisää uusi viesti).

  Hyvityksen vähentäminen vuokrasta

  Hyvitettävän summan voit vähentää seuraavan kuukauden vuokrasta, jos sinulla ei ole vuokravelkaa. 

  Hyvityslaskun summa ei automaattisesti pienennä seuraavan kuukauden e-laskulla maksettavan vuokran määrää. Jos käytössäsi on e-lasku, vähennä verkkopankissa hyvityksen osuus tavallisesti maksamastasi vuokrasummasta.

  Jos maksat vuokran itse verkkopankissa kuukausittain, vähennä hyvitys tavallisesti maksamastasi kokonaissummasta.

  Lisäohjeita saat tarvittaessa alueesi vuokravalvonnasta.

  Muut maksut

  Emme vaadi asukkailtamme vuokravakuutta.