Ota ilo irti pihasta. Piha-alueet on tarkoitettu talon kaikkien asukkaiden käytettäväksi. Parhammillaan pihasta voikin muodostua koko naapuruston yhteisöllinen ajanviettopaikka.

Piha- ja leikkialueet

Pihalla on sallittua ja suorastaan suositeltavaa viettää aikaa. Ne ovat talon kaikkien asukkaiden käyttöön tarkoitettuja tiloja siinä missä kiinteistöjen muutkin yhteiset tilat. Huomioithan kuitenkin järjestyssääntöjen määräykset ja yleiset hyvät käytöstavat. 

  • Pidä lemmikit kytkettynä piha-alueella, ja huolehdi, ettei lemmikkisi vahingoita pihan istutuksia. 
  • Lintujen, oravien ja muiden luonnonvaraisten eläinten ruokkiminen on kielletty, sillä niille tarkoitettu ruoka houkuttelee pihalle myös rottia ja muita tuholaisia.
  • Roskat kuuluvat roskikseen.
  • Autojen pesu ja huolto on sallittu vain tarkoitukseen varatuilla paikoilla. 
  • Anna asumisrauha muille asukkaille. Erityisesti klo 22–7 on vältettävä melua ja muuta häiritsevää toimintaa.

Leikkialueet

Piha-alueiden leikkivälineet on tarkoitettu pienille lapsille. Muut piha-alueen kalusteet tai varusteet eivät sovellu leikittäväksi. Neuvo lapsille oikeat kulkureitit, leikkipaikat sekä oikeat tavat kulkea ja leikkiä. Älä jätä pieniä lapsia ilman riittävää valvontaa. Leikkivälineiden kuntoa kannattaa seurata. Jos havaitset niissä vikaa, tee heti vikailmoitus. Lemmikkieläimiä ei saa viedä leikkialueille. Nurmikot eivät valitettavasti ole sopivia leikkipaikkoja, sillä ne vaurioituvat herkästi kulkemisesta. Myös pensasalustojen päällä kulkemista pitää välttää, jotta pensaat eivät kärsi.

Yhteispihat

Joillakin tiheästi rakennetuilla alueilla voi olla useiden eri taloyhtiöiden käytössä olevia yhteispihoja, joiden hoito on järjestetty tapauskohtaisesti. Jos sinun esimerkiksi tarvitsee tehdä vikailmoitus yhteispihasta, kysy Heka-alueyhtiösi toimistosta, kuka vastaa yhteispihan hoidosta.

Liputus

Heka-alueyhtiö huolehtii liputuksesta tavanomaisina liputuspäivinä. Voit tiedustella alueyhtiön toimistosta juhla- tai suruliputusta. Asukkaan tilaamasta liputuksesta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun. Suruliputuksesta emme veloiteta maksua.