Kaikenkarvaiset lemmikit ovat tervetulleita Hekan asuntoihin.

Lemmikkieläimet ovat monen kaupunkilaisen rakkaita perheenjäseniä, ja kaikenkarvaiset lemmikit ovatkin tervetulleita Hekan asuntoihin. Tuotantoeläimien pitäminen Hekan asunnoissa ei ole sallittua. Lemmikistä ei tarvitse tehdä ilmoitusta Heka-alueyhtiölle, kun muutat sisään tai jos otat lemmikin asumisesi aikana. Ilmoita kuitenkin asunnossasi olevista lemmikeistä etukäteen, jos asuntoosi tullaan tekemään huolto- tai tarkastustöitä sellaisena aikana, kun et ole itse kotona.

Lemmikin omistajana sinun täytyy huolehtia, ettei lemmikkisi häiritse muita asukkaita esimerkiksi toistuvalla haukunnalla tai aiheuta tuhoa kiinteistölle. Pidä koirat ja kissat kytkettyinä rappukäytävissä ja ulkona. Älä päästä niitä lasten leikkipaikoille. Korjaa lemmikin jätökset kakkapussiin. Kissanhiekka kuuluu sekajätteeseen, ei viemäriin. Eläinten pesu kiinteistön yleisissä tiloissa sekä eläinten vieminen yleisiin sauna-, pesu- ja pesulatiloihin on kiellettyä. Muistathan, että omistajana olet korvausvelvollinen mahdollisista lemmikkisi aiheuttamista vahingoista.

Lemmikkien turvallisuuden ja pelastushenkilökunnan toiminnan vuoksi pelastuslaitos suosittelee laittamaan asunnon ulko-oveen tarran, joka kertoo, että huoneistossa on eläimiä. Lue lisää lemmikeistä ja paloturvallisuudesta Helsingin kaupungin Pelastuslaitoksen sivuilta.