Tarkista aluetoimistostasi, kuuluuko asuntosi kaapeli- vai antenniverkkoon, ja onko asunnossasi vuokraan sisältyvä laajakaistayhteys. 

Antennijärjestelmä ja -laitteet sekä TV-kanavat

Talossa voi olla maanpäällinen (terrestrial) antenni tai se voi kuulua kaapelitelevisioverkkoon (cable). Talosi antennijärjestelmästä saat tietoja aluetoimistosta. Kannattaa varmistaa television tai -sovittimen yhteensopivuus talon antennijärjestelmän kanssa ennen laitteen hankintaa.

Voit asentaa huoneistokohtaisen lautasantennin vain aluetoimiston luvalla. Lupa edellyttää, että

  • antenni sijoitetaan kokonaan parvekkeen kaidelinjan sisäpuolelle eikä se häiritse alueen kaupunkikuvaa 
  • antennia ei saa kiinnittää talon katolle tai seinälle eikä talon rakenteisiin, ei edes kaiteisiin. 

Aluetoimisto päättää talotoimikuntaa kuultuaan talon antennijärjestelmän kautta näkyvistä kanavista ja niiden muutoksista. Talon yhteiskanavajärjestelmän kanavatarjonta ja mahdollisuus huoneistokohtaisen lautasantennin sijoittamiseen on suositeltavaa selvittää jo ennen asuntotarjouksen hyväksymistä ja vuokrasopimuksen allekirjoittamista. 

Jos televisiosi toiminnassa on laitteesta tai toiminnastasi johtuvia häiriöitä, vastaat itse tarkastus- ja korjauskäyntien kustannuksista.

Internet ja talolaajakaista

Internet-yhteyksien järjestämiseen voi talosta ja talotekniikasta riippuen olla erilaisia vaihtoehtoja. Heka tarjoaa asukkaille vuokran hintaan kuuluvan laajakaistayhteyden (talolaajakaista), mutta asukas voi halutessaan tehdä liittymä- ja muut palvelusopimukset suoraan valitsemansa operaattorin kanssa.

Hekan etelän, idän, kaakon ja lännen toimistoissa talolaajakaista on käytössä. Hekan koillisen toimiston asukkaat saavat talolaajakaistan vuoden 2020 aikana. Talolaajakaistan perusnopeus on 10 mb/s.

Operaattorin tarjoamilta talolaajakaistasivuilta saat mm. ohjeita laajakaistan käyttöönottoon sekä tietoa lisäpalvelujen hinnoista. Talolaajakaistasivut alueittain:

Heka etelän toimisto

Hekan idän toimisto

Hekan kaakon toimisto
Laajasalo
Myllypuro
Roihuvuori
Siilitie

Hekan lännen toimisto
Haaga
Kannelmäki
Maunula
Malminkartano