Järjestämme peruskorjauksen ajaksi asukkaillemme väistöasunnon.

Ilmoitamme tulevasta remontista asukkaalle noin puoli vuotta ennen muuttopäivää ja irtisanomme nykyisen asunnon vuokrasopimuksen. Lähetämme samalla kyselyn asukkaiden väistöasunnon tarpeista. Kyselyyn vastaamalla voi kertoa omista toiveista ja asumistarpeista: voihan olla, että peruskorjauksen alta pois muuttava perhe on harkinnut muuttoa isompaan asuntoon tai toiselle alueelle, jossa työpaikat sijaitsevat. Väistö voi olla tilaisuus asunnon vaihtamiseen. Asukkaan asema talon perusparannus- ja purkutilanteissa on turvattu, sillä tulot ja varallisuus tarkistetaan vain silloin, kun asunnonvaihto tapahtuu asukkaan omasta tahdosta.

Kerromme asukkaille tulevista väistöasunnoista ja arvioidusta asumisajasta hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Pyrimme etsimään väistöasunnon mahdollisimman läheltä nykyistä kotia. Muuttava asukas allekirjoittaa väistöasuntoon toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. 

Kaikissa 1.1.2021 tai sen jälkeen alkavissa Hekan vuokrasopimuksissa tupakointi on kielletty asuntojen sisätiloissa sekä asuntoon kuuluvissa ulkotiloissa, jotka ovat asukkaan hallinnassa. Käytäntö koskee myös väistömuuttajien vuokrasopimuksia.

Asukkaalla on joka tapauksessa oikeus palata vanhaan asuntoon korjauksen valmistuttua, mutta halutessaan hän voi myös jäädä väistöasuntoon. Selvitämme asumistoiveita paluumuuttokyselyllä muutama kuukausi ennen remontin valmistumista.