Hekan talojen talosaunat poistettiin käytöstä maaliskuun kolmannella viikolla koronaviruksen vuoksi. Maaliskuun saunavuoromaksuja ei makseta takaisin, mutta kun saunat 1.6.2020 avataan, saunavuoromaksua ei tarvitse maksaa käyttöönottokuukaudelta eli kesäkuulta, eikä seuraavaltakaan kalenterikuukaudelta eli heinäkuulta. Katso ohjeistamme, miten vähennät saunamaksun vuokrasta.

Ohjeet vuokranmaksusta ilman saunamaksua saunojen käyttökiellon ja hyvityskuukausien aikana 

Saunavuoromaksu on normaalisti 15 euroa kuukaudessa. Maksun vähentäminen vuokranantajan tilille kuukausittain maksamastasi kokonaissummasta tapahtuu eri tavoin riippuen siitä, veloitetaanko vuokrasi e-laskulla tai suoramaksulla vai maksatko sen itse verkkopankissa kuukausittain.  

  • Jos vuokrasi veloitetaan e-laskulla tai suoramaksulla, sinun ei tarvitse tehdä mitään saunavuoron vähentämiseksi kokonaissummasta. Hekan vuokravalvonta on vähentänyt saunamaksun osuuden ja veloitus tapahtuu automaattisesti oikean suuruisena myös käyttökiellon ja hyvityskuukausien aikana.  
  • Jos maksat vuokran itse verkkopankissa kuukausittain, vähennä saunamaksu 15 euroa tavallisesti maksamastasi kokonaissummasta. 
  • Jos et tiedä, minkä suuruisena vuokra pitäisi saunavuoron vähentämisen jälkeen maksaa, ota yhteyttä Hekan vuokrasihteereihin (yhteystiedot alla). 
  • Jos maksat erehdyksessä liikaa (esimerkiksi maksat kokonaissumman poikkeuskuukausienkin aikana saman suuruisena kuin muutenkin, etkä vähennä saunamaksun osuutta), jää liikaa maksamasi osuus ennakkomaksuksi Hekan vuokrakirjanpitoon seuraavia maksujasi varten, ellei sinulla ole aiemmilta kuukausilta vuokravelkaa. Tarvittaessa liikaa maksettu osuus voidaan myös palauttaa. Sovi asiasta Hekan vuokrasihteerin kanssa. 

Yhteystiedot vuokranmaksu- ja saunamaksuasioissa 

Puhelimitse Heka palvelee maanantaisin klo 9–17 ja tiistaista perjantaihin klo 9–15. Ota yhteyttä omaan alueellisen Heka-aluetoimistosi asiakaspalvelunumeroon. Vuokranmaksu- ja saunamaksuasioissa valitse soittaessasi numerovalikosta numero 2, niin puhelu yhdistyy vuokrasihteereille. 

Sähköpostitse tavoitat aluetoimistosi vuokrasihteerit alueellisen yhteisosoitteen kautta. Valitse siis seuraavista: 

  • vuokravalvonta.etela(at)hekaoy.fi 
  • vuokravalvonta.ita(at)hekaoy.fi 
  • vuokravalvonta.kaakko(at)hekaoy.fi 
  • vuokravalvonta.koillinen(at)hekaoy.fi 
  • vuokravalvonta.lansi(at)hekaoy.fi