Hekan As Oy -asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, jotka sijaitsevat asunto-osakeyhtiöissä eri puolilla Helsinkiä. Heka omistaa kaikkiaan noin 1650 As Oy -asuntoa, joista suurin osa on vuokrattu Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle. Tavallisessa Hekan vuokrakäytössä on noin 500–650 As Oy -asuntoa. 

Heka ei vastaa asuntojen isännöinnistä tai huolto- ja siivouspalvelujen tuottamisesta, vaan nämä palvelut järjestää se taloyhtiö, jossa asunto sijaitsee. Asunnot kuuluivat aiemmin Helsingin Asuntohankinta Oy Ab:lle. 

Lähes kaikissa As Oy –asunnoissa on jo asukkaat. Mahdollisesti vapaana olevia As Oy -asuntoja haetaan Helsingin kaupungilta, kuten muitakin Heka-asuntoja. Heka ei vastaa asuntojen asukasvalinnoista. 

Tämän sivun ohjeet koskevat vain Hekan As Oy –asunnoissa asuvia henkilöitä 1.10.2022 alkaen. Ohjeet eivät koske tavallisten Heka-vuokra-asuntojen asukkaita. 

As Oy -asuntoihin lähetetty Tervetuloa Hekan asukkaaksi -kirje.

 

Hekan As Oy –asuntojen asiakaspalvelun yhteystiedot

Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu.asoyasunnot@hekaoy.fi  

Asiakaspalvelun puhelinnumero: 09 5767 4000 

Puhelinpalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–11. 

Asiakaspalvelupiste: Viipurinkatu 2, 00510 Helsinki 

Hekan asiakaspalvelupiste palvelee vain ajanvarauksella. Varaa aika asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakaspalvelu palvelee vain Hekan As Oy -asuntojen asukkaita. 

 

Vuokran maksaminen

Vuokranmaksu suoritetaan Helsingin kaupungin asunnot Oy:n pankkitilille numero FI08 1426 3000 1083 71.

Tieto seuraavan vuoden vuokrasta ja viitenumerosta on lähetetty asukkaille kirjeitse loppuvuodesta. 

Jos maksat vuokrasi e-laskulla tai suoramaksuna, sinun tulee ottaa e-lasku / suoramaksu uudelleen käyttöön pankissasi. Laskuttajaksi valitaan Helsingin kaupungin asunnot Oy.

 

Muutto As Oy -asuntoon 

Sovi tutustumiskäynti asuntoon As Oy -asuntojen asiakaspalvelun kanssa. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen sovi vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta asiakaspalvelun kautta. Sovi muuttopäivä ja avainten nouto etukäteen. Nouda asunnon avaimet asiakaspalvelusta sisäänmuuttopäivänä 

Autopaikkavaraukset ja autopaikkaan liittyvien avainten nouto, saunavuorojen varaukset ja muuttoilmoitukset tehdään taloyhtiön isännöintitoimistoon. 

Asumiseen liittyvät palvelut, jotka eivät sisälly vuokraan, maksaa niiden käyttäjä erikseen. 

 

Vikailmoitusten jättäminen 

Jätä vikailmoitus vastuunjakotaulukon ohjeistuksen mukaisesti. 

Vastuunjakotaulukko

 

Ilmoita kaikista asuntoosi liittyvistä vioista heti Hekalle. Asuntojen sisätilojen kunnossapito ja korjaukset kuuluvat Hekalle. 

Voit tehdä asuntoon liittyvät vikailmoituksen sähköpostitse asiakaspalvelu.asoyasunnot@hekaoy.fi tai puhelimitse numeroon 09 57674000.  

 

Kiireellisissä tapauksissa ole yhteydessä taloyhtiön päivystykseen, jonka yhteystiedot löytyvät asuintalosi ilmoitustaululta. 

Jos huomaat vian kiinteistössä asuntosi ulkopuolella, ole ensisijaisesti yhteydessä taloyhtiön huoltoyhtiöön. 

 

Järjestyssäännöt 

Noudata sen taloyhtiön järjestyssääntöjä, jossa asuntosi sijaitsee. 

 

Poismuutto Hekan As Oy -asunnosta 

Voit irtisanoa vuokrasopimuksen toimittamalla irtisanomisilmoituksen asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalvelu.asoyasunnot@hekaoy.fi, postitse tai henkilökohtaisesti asiakaspalveluun. 

Irtisanomisilmoitus

Palauta asunnon avaimet Hekan As Oy -asuntojen asiakaspalveluun Viipurinkadulle.  

Palauta muut avaimet taloyhtiön ilmoittamaan paikkaan. Myös mahdolliset saunavuorojen ja autopaikkojen irtisanomiset tehdään taloyhtiön ilmoittamaan paikkaan. Yleensä edellä mainittuja asioita hoitaa taloyhtiön isännöintitoimisto tai kiinteistönhoitoyhtiö. 

 

Laskutusosoitteet sopimuskumppaneille

Hekan As Oy -asunnot

Helsingin kaupungin asunnot Oy

AsOy-asunnot

PL 8457

02066 DOCUSCAN

OVT 003723790586060

Verkkolaskujen välittäjä: Ropo Capital Oy (Enfo), tunnus 003714377140

Heka ei ota vastaan paperisia laskuja.

Asiasanat