Tilaa lausunto asunnonvaihtoa varten vasta sen jälkeen, kun asunnonvaihto näyttää toteutuvan. Ohjeet lausunnon tilaamiseen lähetetään alustavan asuntotarjouksen mukana. Näin toimitaan riippumatta siitä, onko kyseessä keskinäinen vaihto, vaihto uudiskohteeseen vai vaihto vapautuvaan asuntoon.

Lausunto maksaa 45 euroa. Tilaus on sitova, ja sen perusteella lausunnosta lähetetään lasku. Täytä alla oleva lomake tilataksesi lausunnon asunnonvaihtoa varten. Muistathan luetella kaikki asunnon päävuokralaiset ja muut asukkaat.

Ilmoita asunnossasi olevista lemmikeistä etukäteen, jos asuntosi tarkastetaan sellaisena aikana, kun et ole itse kotona.

Tarvitset lausunnon asunnon vaihtoa varten esimerkiksi silloin, kun haet vaihtoa Hekan asunnosta toiseen.

 

Jos asunnonvaihdon edellytykset eivät kohdallasi täyty, ei puoltavaa lausuntoa asunnonvaihtoa varten voida myöntää. Tarkistathan ennen lausunnon tilaamista, että alla olevat asunnonvaihdon edellytykset täyttyvät kohdallasi:

  • Sinulla on perusteltu tarve asunnonvaihdolle. Sellainen on esimerkiksi perhekoon muuttuminen, taloudelliset vaikeudet tai terveydelliset syyt.
  • Olet päävuokralainen ja asunut nykyisessä Heka-asunnossasi vähintään vuoden. Asumisaika lasketaan vuokrasopimuksen alkamispäivästä.
  • Et ole lausunnon hakemista edeltävän vuoden aikana saanut kirjallista varoitusta.
  • Sinulla ei ole maksamattomia vuokria eikä vuokranantajalla ole sinua kohtaan muita taloudellisia vaatimuksia.
  • Nykyisen asuntosi kunnossa ei ole huomauttamista.
  • Sinulla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus Hekassa.

Tilaa isännöitsijänlausunto

Isännöitsijänlausunnon tarvitset esimerkiksi vuokraoikeuden siirron yhteydessä. Tilaa isännöitsijänlausunto alla olevalla lomakkeella. Vuokraoikeuden siirron yhteydessä lausunto on maksuton. 

Päävuokralainen
Päävuokralainen
Jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta, olethan yhteydessä puhelimitse tai asioit toimistossamme.
more items
Asunnon muut asukkaat
Asunnon muut asukkaat
more items
Osoite
Valinnat

Lausunnon tilaamisen syy

Tietosuojakäytännöt

Tutustu Hekan ajantasaisiin tietosuojakäytäntöihin