Huomioithan, että Heka kokeilee 1.12.2018–30.4.2019 uutta käytäntöä liittyen asunnonvaihtoon vaadittaviin isännöitsijälausuntoihin. Kokeilun aikana isännöitsijälausuntoa ei tarvitse hankkia vielä hakuvaiheessa, vaan vasta silloin, kun asunnonvaihto näyttää toteutuvan. Lue lisää kokeilusta.

Isännöitsijänlausunto maksaa 45 euroa. Tilaus on sitova, ja sen perusteella lausunnosta lähetetään lasku. Lausunnon toimitusaika on noin kaksi viikkoa lausunnon tilaamisesta. Täytä alla oleva lomake tilataksesi isännöitsijänlausunnon. Muistathan luetella kaikki asunnon päävuokralaiset ja muut asukkaat.

Ilmoita asunnossasi olevista lemmikeistä etukäteen, jos asuntosi tarkastetaan sellaisena aikana, kun et ole itse kotona.

Tarvitset isännöitsijälausunnon esimerkiksi silloin, kun haet vaihtoa Hekan asunnosta toiseen.

 

Jos asunnonvaihdon edellytykset eivät kohdallasi täyty, ei puoltavaa isännöitsijälausuntoa voida myöntää. Tarkistathan ennen isännöitsijänlausunnon tilaamista, että alla olevat asunnonvaihdon edellytykset täyttyvät kohdallasi:

  • Sinulla on perusteltu tarve asunnonvaihdolle. Sellainen on esimerkiksi perhekoon muuttuminen, taloudelliset vaikeudet tai terveydelliset syyt.
  • Olet asunut nykyisessä Heka-asunnossasi vähintään vuoden. Asumisaika lasketaan vuokrasopimuksen alkamispäivästä.
  • Et ole isännöitsijänlausunnon hakemista edeltävän vuoden aikana saanut kirjallista varoitusta.
  • Sinulla ei ole maksamattomia vuokria eikä vuokranantajalla ole sinua kohtaan muita taloudellisia vaatimuksia.
  • Nykyisen asuntosi kunnossa ei ole huomauttamista.
  • Sinulla on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus Hekassa.
Päävuokralainen
Päävuokralainen
more items
Asunnon muut asukkaat
Asunnon muut asukkaat
more items
Osoite
Valinnat

Isännöitsijälausunnon tilaamisen syy