Heka-alueyhtiö ylläpitää talonkirjaa eli asukasluetteloa, johon merkitään tiedot kaikista yhtiön isännöimissä ja huoltamissa kiinteistöissä asuvista henkilöistä.

Tee ilmoitus talonkirjaan, kun

  • muutat asuntoon tai sieltä pois
  • jonkun asunnossasi asuvan henkilön nimi muuttuu
  • asunnossa asuvalle henkilölle syntyy lapsi, josta tulee talon asukas
  • asunnossa asunut henkilö on kuollut.

Kun tietosi ovat talonkirjassa, olet todistettavasti talon asukas. Jos tilaat ovenavauksen alueyhtiöltäsi, tarkistetaan tietosi talonkirjasta. Jos tietosi eivät ole talonkirjassa, ei huoltomies voi avata sinulle ovea. Talonkirjan avulla alueyhtiön henkilökunta tietää esimerkiksi, mitkä nimet asuntojen ovissa ja sisäänkäynnin yhteydessä sijaitsevissa asunto- ja asukasluetteloissa tulee olla.

Tee ilmoitus tällä lomakkeella (pdf). Täytä lomake ja toimita se Heka-alueyhtiösi toimistoon. 

Ilmoita muuttuneista tiedoista erikseen maistraatin väestötietojärjestelmään. Heka ei toimita maistraatille asukastietoja eikä maistraatti Hekalle, vaan vuokralaisen on huolehdittava näistä itse.

 

Tilaa talonkirjaote

Voit tarvittaessa tilata maksutta talonkirjaotteen alueyhtiösi toimistolta. Talonkirjaotetta tarvitaan esimerkiksi asumistukea Kelalta haettaessa. Otteesta näkyvät asunnossa asuvien henkilöiden tiedot sekä mahdolliset kiinteistössä tehdyt suuret korjaukset ja peruskorjausvuosi.