Lue ohjeet asukassivuille rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen sekä salasanan vaihtamiseen.

Palvelu on tarkoitettu Hekan nykyisille asukkaille. Hekan asukassivuille ei voi rekisteröityä tai kirjautua asunnon hakijana tai vuokrasuhteen päättymisen jälkeen. 

Tarvitset rekisteröitymiseen sähköpostiosoitteen, joka toimii jatkossa käyttäjätunnuksena. Asukassivuille rekisteröidytään vahvasti tunnistautuneena. Voit tunnistautua joko sähköisesti tai aluetoimistosi asiakaspalvelussa.

Rekisteröidy sähköisesti tunnistautuen 

Jos et ole jo asunnonhakuvaiheessa rekisteröitynyt Vuokra-asunnon haun palveluun, toimi näin:

 1. Valitse Rekisteröidy käyttäjäksi ja Tunnistaudu. Sinut ohjataan tunnistautumaan vahvasti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Seuraa tunnistautumispalvelun ohjeita. 
 2. Tunnistautumisen jälkeen kirjoita sähköpostiosoitteesi ja valitsemasi salasana. Salasanassa tulee olla vähintään kuusi merkkiä, joista vähintään yksi on iso kirjain, vähintään yksi on pieni kirjain, vähintään yksi on numero ja vähintään yksi on erikoismerkki. 
 3. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki käyttäjätunnuksesi aktivoimiseen. Vahvistuslinkki on voimassa 24 tuntia. Linkistä sinut ohjataan sivulle, jossa vahvistat rekisteröitymisen kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. 

Jos olet rekisteröitynyt asunnon hakuvaiheessa, toimi näin:

 1. Voit käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, joilla olet asuntoa hakiessasi rekisteröitynyt Helsigin kaupungin asunnonhakuun. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä tunnistaudu Hekan asukassivuille. Sinut ohjataan tunnistautumaan vahvasti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Seuraa tunnistautumispalvelun ohjeita.
 2. Kirjaudu sisään asunnonhakuvaiheessa luomallasi tunnuksella ja salasanalla.

Jos et muista tunnusta ja salasanaa, valitse Salasana unohtunut ja seuraa ohjeita.

Rekisteröidy tunnistautumalla asiakaspalvelussa

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit käydä tunnistautumassa aluetoimistosi asiakaspalvelussa.

 1. Varaa ensin aluetoimistosi asiakaspalvelusta aika tunnistautumista varten. Tarvitset tunnistautumiseen voimassa olevan passin tai henkilökortin. 
 2. Kun olet käynyt tunnistautumassa, voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Valitse Rekisteröidy käyttäjäksi ja Toimistotunnistautuminen. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja Tunnistaudu. Valitse ja vahvista salasana sekä rekisteröidy. Salasanassa tulee olla vähintään kuusi merkkiä, joista yksi on iso kirjain ja yksi erikoismerkki.
 3. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki käyttäjätunnuksesi aktivoimiseen. Vahvistuslinkki on voimassa 24 tuntia. Linkistä sinut ohjataan sivulle, jossa vahvistat rekisteröitymisen kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.

Kirjaudu palveluun käyttäjätunnuksella ja salasanalla

Kun olet tunnistautunut ja rekisteröitynyt palveluun, voit jatkossa kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi, joka on käyttäjätunnuksesi, ja salasanallasi. 

Salasanan ja käyttäjätunnuksen vaihtaminen

Voit tilata salasanan vaihtolinkin kirjautumissivulta. Saat salasanan vaihtolinkin sähköpostiisi. Linkki on voimassa 24 tuntia. Salasanassa tulee olla vähintään kuusi merkkiä, joista

 • vähintään yksi on iso kirjain,
 • vähintään yksi on pieni kirjain,
 • vähintään yksi on numero ja
 • vähintään yksi on erikoismerkki.

Käyttäjätunnuksen vaihtaminen ei ole mahdollista. Jos sähköpostiosoitteesi vaihtuu, rekisteröidy palveluun uudestaan uudella sähköpostiosoitteellasi.