Resepti: Herkullinen sienipiirakka
Maistuva sienipiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Voit halutessasi valmistaa piirakan herkkusienistä kantarellien ja suppilovahveroiden sijaan.
Valmistusaika: 30-60 min
Vaikeusaste: helppo
Ainekset:
- 1,5 dl vettä
- 20 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 3 rkl öljyä
- noin 4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- 2 dl ranskankermaa
- 1–2 dl raastettua kermajuustoa
- 2 sipulia
- 1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje:
- Valmista piirakan pohja sekoittamalla hiiva, suola, sokeri ja öljy lämpimään veteen. Lisää jauhot hyvin alustaen. Kohota taikina.
- Kiehauta sienet ja sipulit pannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kulhossa ranskankerma, pippuri ja suola. Lisää mukaan juustoraaste.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle ensin ranskankerma-juustoseos ja sen jälkeen paistetut sienet ja sipulit.
- Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Koristele piirakka tuoreella timjamilla.
Resepti: Otavamedia
Hima 3/2019