Vuonna 2018 Hekan asuntokanta kasvoi 582 asunnolla, kun kahdeksan uutta kohdetta valmistui. Peruskorjauksesta valmistui 1043 asuntoa. Uuden rakentamiseen ja peruskorjauksiin investoitiin 242,1 miljoonaa euroa.

Helsingin uusiin kaupunginosiin, merelliseen Jätkäsaareen ja luonnon ympäröimään Kruunuvuorenrantaan, valmistui kumpaankin kaksi uutta Heka-kohdetta.  Malmille, Pukinmäkeen, Jakomäkeen ja Oulunkylään valmistui yhdet kohteet. Kaksi viimeksi mainittua on erityisasuntokohteita, joita vuokrataan sosiaali- ja terveystoimialan kautta. 

Peruskorjattuja kohteita valmistui 10. Yksi tunnetuimmista on Käpylän Käärmetalo, jonka ensimmäinen vaihe valmistui viime vuonna. Käärmetalo on suojeltu kohde, joten peruskorjauksessa kunnioitettiin tarkoin kohteen alkuperäistä tyyliä. Tutustu lisää videolta.

Uudis- ja korjausrakentaminen vuosina 2014-2018.

Heka rakentaa uutta ja ylläpitää vanhaa 

Heka investoi vuosittain tuntuvasti omistamiensa kiinteistöjen peruskorjauksiin sekä uudisrakentamiseen. Viime vuonna investointeja tehtiin yhteensä 242,1 miljoonalla eurolla. Lisäksi kiinteistöissä tehtiin pienempiä korjauksia 75,5 miljoonalla.  

Viime vuonna tehtiin investointipäätökset 11:sta uudisrakennushankkeesta, joihin valmistuu 1010 asuntoa ja joiden hankinta-arvo on 245,2 miljoonaa euroa. Peruskorjauspäätökset tehtiin kuuteen kohteeseen, joissa korjataan yhteensä 806 asuntoa. Päätettyjen peruskorjaushankkeiden hankinta-arvo on 129,1 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2019 uusia kohteita valmistuu kahdeksan, joissa on yhteensä 734 asuntoa. 

Tutustu uudiskohteisiimme videoilta:

Gunillantie 16, Kruunuvuorenranta 
Hampurinkatu 1, Jätkäsaari 
Hyväntoivonkatu 7, Jätkäsaari 
Isonpellontie 16, Pukinmäki 
Koirasaarentie 33, Kruunuvuorenranta 
Teerisuontie 27, Malmi

Lue lisää:
Tilinpäätös ja toimintakertomus 2018