Kruunuvuorenrannassa asutaan pian sillan päässä keskustasta

Helsingin Kruunuvuorenranta tarjoaa asukkailleen luonnonläheistä viihtyisyyttä. Meren läheisyys, moderni valotaide ja tuleva Kruunuvuorensilta täydentävät ainutlaatuista kokonaisuutta.

Written by Ari Rytsy Photos by Sami Heiskanen ja Heka

Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrannassa yhdistyvät luonto sekä erinomaiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet. Merimaisemien ja saaristoluonnon syleilyssä nautitaan myös valotaiteilijoiden suunnittelemien valoteosten tuomasta tunnelmasta. Kruunuvuorenranta tunnetaankin valon kaupunginosana, minne rakennetaan vuoteen 2030 mennessä uusia koteja noin 13 000 asukkaalle.

Kruunusiltojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2020.

Asuntorakentamisen lisäksi Kruunuvuorenranta kasvaa ja kehittyy tulevina vuosina myös palveluiden ja liikenneyhteyksien osalta. Julkisuudessa on ollut erityisesti Kruunusillat-hanke, joka yhdistää Laajasalon, Kruunuvuorenrannan ja Kalasataman osaksi kantakaupunkia tarjoten raitiovaunuyhteyden keskustaan sekä merellisen reitin pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Hankkeen näkyvimmät osat ovat kolme uutta siltaa, joista Kruunuvuorensilta tulee olemaan noin 1 200 metrin pituinen. 

– Kruunusillat-hanketta koskevat kaavoitusasiat etenevät nyt Laajasalon keskustassa. Siltojen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Alustava tavoite järjestelmätestauksille ja pikaraitiotien käyttöönotolle on vuonna 2026, vahvistaa Helsingin kaupungin projektinjohtaja Pirjo Sirén.

Lapsiperheitä ilahduttaa tieto siitä, että Kruunuvuorenrantaan on suunnitteilla uusi päiväkoti, joka valmistuu vuonna 2021. Keskuskoulu rakennetaan vuosina 2023–2025 uimarannan kupeeseen etelään. Valtaosa alueen kaupallisista palveluista tulee sijoittumaan Kruunuvuorenrannan keskukseen, jonka rakennustyöt käynnistynevät vuonna 2021. Kruunuvuorenrannan ensimmäinen kauppa valmistuu kuitenkin jo kesällä 2019.

Hekalle uusia asuntoja Koirasaarentielle ja Gunillantielle

Syksyllä Kruunuvuorenrantaan valmistui 104 uutta Hekan asuntoa. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan kolmen 5–6-kerroksisen talon muodostamaan uudiskohteeseen 28. syyskuuta. Julkisivussaan mustavalkoiseen värimaailmaan tukeutuva Koirasaarentie 33 koostuu etupäässä kaksioista ja kolmioista. Yksiöitä on parisenkymmentä, neljän huoneen ja keittiön kokoisia asuntoja puolestaan viisi.

Sisäkuva Hekan kohteesta osoitteessa Koirasaarentie 33.

Kaikissa maantason yläpuolen asunnoissa on lasitettu parveke. Maantason asunnoissa on lasittamaton terassi.

Koirasaarentie 33:ssa on yhteensä 50 autopaikkaa, joista noin puolet sijaitsee korttelin alueelle rakennetussa pysäköintihallissa ja noin puolet kattamattomina pysäköintikannella. Lisäksi kohteen ympäristöstä löytyy katupysäköintipaikkoja. Julkisen liikenteen palveluista huolehtivat Herttoniemen metroasemalle liikennöivät bussilinjat 84 ja 88. Tulevaisuudessa Koirasaarentiellä liikennöi myös raitiovaunu.

Hekan kohde osoitteessa Koirasaarentie 33. Kuva pihalta.

Katso kohteen esittelyvideo:

 

Hekalle on tulossa Kruunuvuorenrantaan seuraavan viiden vuoden aikana 1–2 uudiskohdetta vuodessa. Joulukuun puolivälissä valmistuu 81 uutta Hekan asuntoa osoitteeseen Gunillantie 16. Asuntojen koko vaihtelee yksiöistä viiden huoneen perheasuntoihin. Lähes puolet asunnoista on kaksioita. Kaikki kohteen asunnot on suunniteltu esteettömiksi. Jokaisessa asunnossa on lasitettu terassi.

Hekan kohde Kruunuvuorenrannassa osoitteessa Gunillantie 16.

Loppuvuodesta valmistuvan Laajasalon uuden ostoskeskuksen palvelut ovat lähellä, ja Herttoniemen metroasemalle kulkevien bussien pysäkki on aivan rakennuksen vieressä.

Hima 4/2018