Syyskuun toisena sunnuntaina vietettiin viimeistä ekofiksua asukastapahtumaa Puotilassa. Sitä ennen ekofiksu kiertue vieraili Haagassa, Siilitiellä, Käpylässä ja Malmilla. Sää suosi kiertuetta ja aurinkoisissa tapahtumissa vieraili yhteensä lähes tuhat Hekan asukasta. Jokaisessa tapahtumassa oli paikalla myös talotoimikuntien aktiiveja, jotka levittävät ekofiksun asumisen sanomaa omassa naapurustossaan.

Asukastapahtumissa opittiin ekofiksusta arjesta, kisailtiin lajittelupelissä ja jännitettiin jäteastia-arvonnan tuloksia. Ekoaktiviteettien lisäksi nautittiin rennosta musiikista, ihailtiin kotimaista ekomuotia, kokeiltiin sirkustemppuja ja taiteiltiin ihania kasvomaalauksia.

Me Hekan työntekijät haluamme kiittää kaikkia tapahtumat mahdollistaneita yhteistyökumppaneitamme: Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Ilmastoinfo, Orthex Group, Brabantia, Kuljetusrinki Oy, Raikastamo ja Helsingin kirjastoautot. Kiitos ekomuotinäytöksissämme malleina olleille asukkaille ja Hekan työntekijöille sekä näytöksiin vaatteita ja asusteita lainanneille Plan B:lle, PureWastelle, Costolle, vaatelainaamo Vaaterekille, vaatelainaamo Vaatepuulle ja AarreKidille. Kiitos myös tapahtumatekniikasta Chancelle ja tapahtumien esiintyjille: MiniBand-trio, Stadin juhlaorkesteri sekä Sirkus Magenta.

Suurimmat kiitokset kuuluvat kuitenkin kaikille tapahtumissa vierailleille Hekan asukkaille! Oli hienoa huomata, että lajitteluasiat kiinnostavat ja mietityttävät Hekan asukkaita. Tästä on hyvä jatkaa kohti ekofiksumpaa Hekaa ja Helsinkiä.

Asun, siis lajittelen!

Lue tapahtumien tunnelmia myös Himan jutusta: Iloista menoa ekofiksuissa asukastapahtumissa.