Helsingin kaupungin asunnot Oy

Helsingin kaupungin asunnot Oy on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, joka on merkitty kaupparekisteriin 7.1.2011. Yhtiön toimialana on omistaa tai hallita tontteja ja niillä olevia tai niille rakennettavia asuinrakennuksia, joiden huoneistot vuokrataan. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, eikä se jaa osinkoa. Yhtiö tulee vastaamaan Helsingin kaupungin omistajaohjauksen mukaisesti valtion tuella rahoitettujen kaupungin ARA-vuokratalojen hallinnosta, eli pääomatalouden hallinnasta, suunnittelusta, valvonnasta ja kehittämisestä sekä pääomavuokrien laskennasta.

Helsingin kaupungin asunnot Oy omistaa n. 43 000 ARA-vuokra-asuntoa, joiden isännöinnistä ja huollosta vastaavat 21 alueyhtiötä. Aiempien kiinteistöyhtiöiden työtä jatkavien alueyhtiöiden toimistoissa asukkaat voivat hoitaa esimerkiksi vuokrasopimuksiin, avainten luovutuksiin ja muihin asukaspalveluihin liittyvät asiat.

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n hallituksen puheenjohtaja on apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, ja hallituksen muut jäsenet ovat Tapio Korhonen, Tuula Saxholm, Tuula Hänninen ja Ari Luukinen.

 

Tietoja Helsingin kaupugin omistamista vuokra-asunnoista vuodelta 2011 löydät vuosiraportista.