Tosi kuin vesi
– asiaa vedensäästöstä

Vesitietous testissä vesivisassa

16.01.2017 - 11:56

Hekan asiakaspalveluissa ja nettisivuilla syksyn ajan näkynyt vesivisa saatiin päätökseen joulukuun lopulla. Kolmen kysymyksen visa keräsi yhteensä 319 vastausta. Ilahduttavan moni jätti monivalintakysymyksiin vastaamisen lisäksi vedensäästövinkkejä tai muuta palautetta.

Vedensäästökisan haasteet

10.01.2017 - 09:49

Vedensäästökilpailun myötä on noussut pintaan erilaisia haasteita vedenkulutukseen ja erityisesti sen mittaamiseen liittyen. Vedenkulutuksen mittaaminen ei ole osoittautunut niin yksinkertaiseksi kuin ennen kisaa ajateltiin, tekniikka ei aina toimi ja yllättäviä vesivahinkoja voi sattua.

Vesiviisasta joulua!

21.12.2016 - 09:47

Vedensäästöblogi toivottaa kaikille Hekan asukkaille rentouttavaa ja vesiviisasta joulua. Yleensä mitä vähemmän joulusta stressaa, sitä järkevämpää on myös oma energiankulutus. On aika laittaa kynttilät palamaan, jättää huolet narikkaan ja istahtaa sohvalle lukemaan kirjaa.

Katse kohti keittiötä

09.12.2016 - 10:54

Joulukuussa monen kodin keittiö on tehokäytössä, kun jouluvalmistelut polkaistaan käyntiin. Kun keittiö on käytössä, kuluu aina myös vettä: hana avataan niin juomavettä, ruuanlaittoa kuin tiskejä varten. Viidesosa vuorokauden vedenkulutuksesta tapahtuukin keittiössä. Keittiössä on kuitenkin myös helppo säästää vettä, sillä esimerkiksi vaihtamalla käsin tiskaamisen astianpesukoneeseen on mahdollista säästää yhden tiskivuoren kohdalla jopa 100 litraa vettä ja vuositasolla jopa 250 euroa.

Vedelläkin rooli Lämpölupauksessa

01.12.2016 - 13:27

Lämpölupaus on Helenin kampanja, jonka avulla pyritään vähentämään asuntojen lämmityksestä syntyviä päästöjä. Lämpölupauksen avulla talven suurimpia lämmityksestä johtuvia energiapiikkejä voidaan leikata, mikä pienentää suuremmassa mittakaavassa ympäristön lämpenemistä. Yhden Lämpölupauksen lunastaminen vastaa päästöinä noin yhtä öljylitraa. Lisäksi lämmitystä pienentämällä voi vaikuttaa vuokrakustannuksiin.

Tipaton marraskuu – kodin laitteet ja vesikalusteet kuntoon

04.11.2016 - 11:09

Vuotaako kylpyhuoneen hana? Onko astianpesukone ostettu viime vuosituhannella? Jokaisesta kodista löytyy vesikalusteita ja vettä kuluttavia laitteita, joiden kuntoon ja ikääntymiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Pelkästään merkityksettömältä tuntuva tiputtava hana saattaa aiheuttaa joka vuosi 150 euron lisälaskun.

Vedensäästökilpailun kuulumisia ennen loppukiriä

25.10.2016 - 12:23

Marraskuu kolkuttelee ovella, ensimmäiset räntähiutaleet ovat laskeutuneet myös Helsinkiin. Vedensäästökilpailulle vuoden viimeiset kuukaudet tarkoittavat loppukiriä. Väliaikatiedot kisasta julkaistaan nyt viimeisen kerran – muutaman kuukauden kuluttua luvassa ovat jo kisan lopulliset tulokset ja voittajien julkistaminen.  

Energiansäästön tehoviikko

10.10.2016 - 09:44

Hyvää energiansäästöviikkoa! Tällä viikolla 10.-16.10. vietetään vuosittain järjestettävää valtakunnallista energiansäästön teemaviikkoa.

Vedensäästövideo panee miettimään mutta ei syyllistä

06.10.2016 - 12:30

Mustikkamaalla on tuulista. Ylioppilasteatterin näyttelijät Inkeri Hyvönen ja Johanna Ahonen ovat saapuneet hyvissä ajoin valmistautumaan illan Lapualaisoopperan esitykseen. Ylioppilasteatterin lisäksi näyttelijät ovat mukana Hekan vedensäästökampanjan videossa, joka kuvattiin eräänä elokuisena torstaina Helsingin päärautatieasemalla.

Sivut