Tosi kuin vesi
– asiaa vedensäästöstä

Muurikujalla juhlittiin vedensäästökilpailun voittoa

31.05.2017 - 12:09

Herkullinen tuoksu leijuu Muurikujalla Hermannissa keväisenä tiistai-iltana. Värikkään Heka-talon pihamaalle valuu pikkuhiljaa uteliaita asukkaita, jotka ovat tulleet viettämään pihajuhlaa vedensäästökilpailun voiton kunniaksi. Muurikuja oli ylivoimainen voittaja Hekan vedensäästökilpailussa, sillä yhden asukkaan vedenkulutus oli siellä vain 83 litran tuntumassa vuorokaudessa. Keskimäärin Heka-asukkaat kuluttavat vuorokaudessa noin 150 litraa vettä.

Vedensäästökilpailu onnistui tavoitteessaan - tulokset julki

08.03.2017 - 13:55

Vedensäästökilpailu huipentuu viimeisiin tuloksiin ja voittajien julkistamiseen. Koko Hekan matalimman vedenkuluttajan tittelin saa Heka-Vallilan Muurikuja 1, jossa vedenkulutus oli vuonna 2016 keskimäärin 83,10 l/as/vrk. Paljon onnea muurikujalaisille!

Vesitietous testissä vesivisassa

16.01.2017 - 11:56

Hekan asiakaspalveluissa ja nettisivuilla syksyn ajan näkynyt vesivisa saatiin päätökseen joulukuun lopulla. Kolmen kysymyksen visa keräsi yhteensä 319 vastausta. Ilahduttavan moni jätti monivalintakysymyksiin vastaamisen lisäksi vedensäästövinkkejä tai muuta palautetta.

Vedensäästökisan haasteet

10.01.2017 - 09:49

Vedensäästökilpailun myötä on noussut pintaan erilaisia haasteita vedenkulutukseen ja erityisesti sen mittaamiseen liittyen. Vedenkulutuksen mittaaminen ei ole osoittautunut niin yksinkertaiseksi kuin ennen kisaa ajateltiin, tekniikka ei aina toimi ja yllättäviä vesivahinkoja voi sattua.

Vesiviisasta joulua!

21.12.2016 - 09:47

Vedensäästöblogi toivottaa kaikille Hekan asukkaille rentouttavaa ja vesiviisasta joulua. Yleensä mitä vähemmän joulusta stressaa, sitä järkevämpää on myös oma energiankulutus. On aika laittaa kynttilät palamaan, jättää huolet narikkaan ja istahtaa sohvalle lukemaan kirjaa.

140 litraa vettä = yksi kahvikupillinen

20.12.2016 - 09:30

Oletko koskaan miettinyt, että lähes kaikki mitä syöt, pidät ylläsi tai muuten kulutat, on vaatinut vettä valmistuakseen? Kulutamme tätä ”piilovettä” näkyvän vesijohtoveden lisäksi jopa kymmeniä tuhansia litroja päivässä. Keskimäärin suomalaisen kokonaisvedenkulutus on WWF:n mukaan hieman alle 4000 litraa vuorokaudessa, josta noin 155 litraa on näkyvää vettä vesijohtoverkostosta. Yleensä vedenkulutuksesta puhuttaessa puhutaan vain näkyvän veden kulutuksesta. Vedenkulutuksen kokonaismäärää ei kannata kuitenkaan heti pelästyä, sillä piiloveden määrää tärkeämpää on, miten vedenkulutus vaikuttaa vesivaroihin, ihmisten hyvinvointiin ja luontoon tuotantoalueella.

Katse kohti keittiötä

09.12.2016 - 10:54

Joulukuussa monen kodin keittiö on tehokäytössä, kun jouluvalmistelut polkaistaan käyntiin. Kun keittiö on käytössä, kuluu aina myös vettä: hana avataan niin juomavettä, ruuanlaittoa kuin tiskejä varten. Viidesosa vuorokauden vedenkulutuksesta tapahtuukin keittiössä. Keittiössä on kuitenkin myös helppo säästää vettä, sillä esimerkiksi vaihtamalla käsin tiskaamisen astianpesukoneeseen on mahdollista säästää yhden tiskivuoren kohdalla jopa 100 litraa vettä ja vuositasolla jopa 250 euroa.

Vedelläkin rooli Lämpölupauksessa

01.12.2016 - 13:27

Lämpölupaus on Helenin kampanja, jonka avulla pyritään vähentämään asuntojen lämmityksestä syntyviä päästöjä. Lämpölupauksen avulla talven suurimpia lämmityksestä johtuvia energiapiikkejä voidaan leikata, mikä pienentää suuremmassa mittakaavassa ympäristön lämpenemistä. Yhden Lämpölupauksen lunastaminen vastaa päästöinä noin yhtä öljylitraa. Lisäksi lämmitystä pienentämällä voi vaikuttaa vuokrakustannuksiin.

Tipaton marraskuu – kodin laitteet ja vesikalusteet kuntoon

04.11.2016 - 11:09

Vuotaako kylpyhuoneen hana? Onko astianpesukone ostettu viime vuosituhannella? Jokaisesta kodista löytyy vesikalusteita ja vettä kuluttavia laitteita, joiden kuntoon ja ikääntymiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Pelkästään merkityksettömältä tuntuva tiputtava hana saattaa aiheuttaa joka vuosi 150 euron lisälaskun.

Vedensäästökilpailun kuulumisia ennen loppukiriä

25.10.2016 - 12:23

Marraskuu kolkuttelee ovella, ensimmäiset räntähiutaleet ovat laskeutuneet myös Helsinkiin. Vedensäästökilpailulle vuoden viimeiset kuukaudet tarkoittavat loppukiriä. Väliaikatiedot kisasta julkaistaan nyt viimeisen kerran – muutaman kuukauden kuluttua luvassa ovat jo kisan lopulliset tulokset ja voittajien julkistaminen.  

Sivut