Perustietoa

Missiomme: Tarjoamme kohtuuhintaista, turvallista ja laadukasta asumista.

Visiomme: Meillä on Helsingin parhaat vuokrakodit.

Helsingin kaupungin asunnot Oy on Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö, jonka toimialana on omistaa tai hallita tontteja ja niillä olevia tai niille rakennettavia asuinrakennuksia, joiden huoneistot vuokrataan. Yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, eikä se jaa osinkoa. Yhtiö vastaa Helsingin kaupungin omistajaohjauksen mukaisesti valtion tuella rahoitettujen kaupungin ARA-vuokratalojen hallinnosta, eli pääomatalouden hallinnasta, suunnittelusta, valvonnasta ja kehittämisestä sekä pääomavuokrien laskennasta.

Helsingin kaupungin asunnot Oy omistaa noin 47 000 ARA-vuokra-asuntoa, joiden isännöinnistä ja huollosta vastaavat 21 alueyhtiötä. Asukkaiden asiakaspalvelusta vastaavissa alueyhtiöiden toimistoissa asukkaat voivat muun muassa tehdä ja irtisanoa sopimuksia, palauttaa ja noutaa avaimia, tehdä ilmoituksia talonkirjaan sekä hakea isännöitsijätodistusta tai otetta talonkirjoista.

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Emoyhtiö Helsingin kaupungin asunnot Oy:n toimitilat ovat osoitteessa Viipurinkatu 2, 00510 Helsinki. Kaikki asukkaiden palvelut hoidetaan Heka-alueyhtiöissä. Asunnonvälityksestämme vastaa Helsingin kaupungin asunto-osaston Stadin asunnot.

 

Lisää Hekasta voi lukea vuoden 2016 vuosikertomuksesta

Tarkempia tietoja Helsingin kaupugin omistamista vuokra-asunnoista vuodelta 2016 löydät vuosiraportista. E-julkaisuna ilmestynyttä vuosiraporttia voi selata helposti kääntämällä sivua nuolipainikkeista eteen- tai taaksepäin. Yläpalkin sisällysluettelo-pudotusvalikosta pääset siirtymään suoraan alueyhtiöiden tietoihin. Halutessasi voit valita myös ylävalikosta kohdan PDF ja tulostaa vuosiraportin paperiversion.

Hekalla mitataan vuosittain asukkaiden tyytyväisyyttä, joka on mittausten mukaan korkealla tasolla. Tutustu vuoden 2015 asukastyytyväisyyskyselyn tuloskoontiin.