Muraali valmistui Kannelmäen palvelutalon seinään

Argentiinalainen Milu Correch on huipputehokas. Hän teki muutamassa päivässä Kannelmäen palvelutalon muraalin ja sen jälkeen parissa päivässä seinän Helsinginkadun sisäpihalle.

Argentiinalaisen Milu Correchin maalaama muraali on valmistunut Hekan palvelutalon seinään Kannelmäessä. Urkupillintiellä sijaitseva eläväinen teos kuvaa palvelutalon asukkaita korttipelin äärellä.

Correch on tunnettu näyttävästä tyylistään, jossa keskiössä ovat usein ihmiset. Kannelmäessäkin haluttiin Helsinki Urban Art ry:n puuhamies Jaakko Blombergin mukaan osallistaa asukkaita uudella tavalla ottamalla heidät teoksen malleiksi.

Helsingin ja Correchin kotimaan Argentiinan lisäksi taiteilijan maalauksia voi löytää esimerkiksi Portugalista, Ranskasta ja Ruotsista. Helsingissä tuottelias Correch ehti vierailunsa aikana maalata myös toisen taideteoksen Helsinginkadulla sijaitsevan talon sisäpihalle. Kummankin teoksen maalaamiseen kului vain muutama päivä. Suomesta taiteilijan matka jatkui Bulgarian kautta Italiaan.  

Katutaidetta on viime vuosina ilmaantunut entistä tiuhempaan sekä Helsinkiin että muualle Suomeen. Hekan ensimmäinen muraali on vuonna 2015 maalattu Jukka Hakasen värikäs ja paljon kiitosta kerännyt teos Arabiassa. Ensi syksynä Hekan muraalikanta täydentyy jälleen, kun osana UPEA17-katutaidefestivaalia maalataan Heka-taloon tietojemme mukaan yksi Suomen suurimmista muraaleista.

Kannelmäen palvelutalon muraali toteutettiin osana Lisää katutaidetta Helsinkiin –hankkeen järjestämää Lisää katutaidetta kulmillesi –kilpailua, jossa kaupunkilaiset saivat ehdottaa kohteita katutaiteelle. Hanke toteutettiin Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston tuella vuonna 2016.

Lue lisää Kannelmäen palvelutalon muraalista täältä ja täältä.

Kuva täältä