Muraaleita juhlitaan Kontulan Taiteiden Yössä 30.9.

Jo kolme Hekan kohdetta on saanut kylkeensä näyttävän katutaideteoksen. Syyskuun alussa Kontulaan valmistunut muraalikokonaisuus valloitti heti asukkaat puolelleen. Muraaleita juhlitaan Kontulan Taiteiden Yössä ensi lauantaina.

Osoitteessa Kontulankaari 11 kolmen kahdeksankerroksisen Heka-talon päätyseinää koristaa nyt kansainvälisestikin merkittävä muraalikokonaisuus. Alueen asukkaat ovat tyytyväisiä saatuaan reippaasti lisää väriä kotikulmilleen. Muraalit ovat myös synnyttäneet luontevia tilaisuuksia asukkaiden keskinäiselle kanssakäymiselle.

- Muraalit ovat luoneet yhteisöllisyyttä ja me-henkeä alueelle. Ensin keräännyttiin katsomaan maalaustyön etenemistä ja nyt teoksen valmistuttua ihmiset pysähtyvät keskustelemaan siitä, kertoo asukasaktiivi Auli Rantanen.

Ainutlaatuisen kokonaisuuden maalasivat kolme muraalitaiteen kansainvälistä kärkinimeä, australialainen Fintan Magee, brasilialainen Apolo Torres ja yhdysvaltalainen Pat Perry. Teoskokonaisuus toteutettiin osana UPEA17-kaupunkifestivaalia. Aiemmat Hekan taloihin maalatut muraalit ovat Arabianrannassa ja Kannelmäessä.

Kontulan Taiteiden Yö valaisee muraalit

Kontulankaari 11:n talotoimikunta järjestää yhteistyössä Hekan sekä useiden paikallistoimijoiden kanssa Kontulan Taiteiden Yö -tapahtuman lauantaina 30.9. klo 17–20 Kontulankaarella ja Vesalan kentällä. Muraalit valaistaan tapahtuman päätteeksi klo 20.

Tilaisuudessa saa Suomen ensi-iltansa Maria Baric Companyn & Club For Fiven musiikkia, tulta, teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys Toiveiden taivas. Tapahtumassa esiintyy myös Stadin Juhlaorkesteri. Helsingin kaupungin tervehdyksen esittää apulaispormestari Anni Sinnemäki. Tapahtuma-alueella voi tutustua Kontulan taiteilijatalossa toimivan kuvataiteilija Heidi Hännisen studiotiloihin ja tehdä ostoksia ruokatorilla.


Lue aikaisemmat uutiset muraaleista Hekan taloissa:

Upea muraalikokonaisuus Kontulaan 

Muraali valmistui Kannelmäen palvelutalon seinään 

 

UPEA17-kaupunkifestivaali