Jakomäen uudiskohteessa nyt haettavana noin 200 Heka-asuntoa

Jakomäenkallion puistoalueen pohjoispuolelle nousee viisi uutta Heka-taloa osoitteeseen Jakomäentie 4 ja 6. Asuntoja valmistuu kaiken kaikkiaan 268. Samoilta tonteilta purettiin pari vuotta sitten neljä 1960-luvulla rakennettua vuokrataloa, jotka päätettiin huonon kuntonsa vuoksi korvata kokonaan uusilla rakennuksilla. 70 asuntoa kohteesta onkin varattu niille asukkaille, jotka asuivat puretuissa taloissa ja ovat ilmoittaneet haluavansa palata takaisin.

Jakomäentien uusiin asuntoihin voi osoittaa hakemuksia marraskuun ajan. Asunnot valmistuvat arviolta maalis- ja huhtikuun taitteessa. 

Haettavana on asuntoja 30 neliömetrin yksiöistä neljän huoneen ja 95 neliömetrin perheasuntoihin. Asuntojen keskimääräinen vuokra on 11,47 €/m2, eli esimerkiksi 50-neliöisen kaksion vuokra on noin 600 euroa. Asuntojen varustetaso on hyvä: kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, laminaattilattia ja keraaminen liesi. Kohde on savuton, kuten kaikki Hekan uudiskohteet. Talot rakennuttaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT.

Jakomäki on viime vuosina uusiutunut voimakkaasti, kun lähes kaikki talot on peruskorjattu, julkisten palvelujen tiloja on remontoitu ja kaupalliset palvelut ovat parantuneet. Paljon uutta on vielä tulossa: Jakomäen keskiosan päiväkodeille, peruskoululle ja nuorisotalolle ollaan suunnittelemassa uusia tiloja ja alueelle kaavaillaan lisää asuntoja. Tavoitteena on myös parantaa virkistysalueita ja kulkuyhteyksiä. Samaan aikaan Lahdenväylän toiselle puolelle rakennetaan 2 000 asukkaan Alppikylää, jonka palvelut nojaavat pääosin Jakomäkeen. Jakomäen ja Alppikylän pohjoisosan välille on lisäksi kunnostettu taidehankkeena kevyen liikenteen alikulkuväylä Broda.

Katso lisätietoa ja hae asuntoa osoitteessa www.stadinasunnot.fi

Katso kuvia kohteesta Helsingin kaupungin arkistopankista