Himassa menovinkkejä Helsinkiin, asiaa hyvästä unesta ja lapsiperhe-eloa Puu-Myllypurossa

Syksyn Hima tarjoaa menovinkkejä eri puolille Helsinkiä: Kontulassa voi ihailla kansainvälisen tason urbaania taidetta, kun Kontulankaari 11:n päätyseiniin valmistuu kolmen muraalin sarja. Hima paljastaa sauna-aarteita, joiden lauteille ei tuosta vain eksy. Tunnetko jo lastenkirjastoauto Skidin, jonka valikoima on suunnattu pikkuväelle? Syyskuun viimeiselle viikolle tekemistä tarjoaa Lähiöfest-festivaali.

Hima antaa ohjeita nukahtamiseen ja kertoo, miten makuuhuoneesta saa ihanteellisen nukkumiselle. Taitava talous -osio keskittyy ruokaan: Miten suunnitella ostoslista järkevästi niin, että säästää rahaa ja välttää ruokahävikin. Pääsemme kurkkaamaan HSY:n ja Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun järjestämälle vesiaiheiselle oppitunnille.

Hekan Ryynimyllynkadun asuntoihin Puu-Myllypuroon syntyi vuoden sisällä 11 vauvaa. Pienokaisten vanhemmat muodostavat yhteisön, jossa tarjotaan toisille tukea ja termarikahveja hiekkalaatikolla. Kyläilemme Aleksis Kiven kadulla sijaitsevassa peruskorjatussa Heka-talossa. Hima kertoo myös Kuninkaantammen alueelle rakentuvista ilmastoviisaista Heka-taloista.

ARA-vuokra-asuntojen asukasvalintoja ja asunnonvaihtoja ovat vuoden alusta lähtien koskeneet tulorajat. Himan sivulla 8 on kutsu kyselyyn, joka on osa ympäristöministeriön selvitystä aiheesta. Kerro mielipiteesi tulotason määräaikaisten tarkistusten vaikutuksista vastaamalla kyselyyn 8.10. mennessä.

Hyyryläispäivä on Hekan vuokralaisten yhteinen kohtaamispaikka. Tänä vuonna tavataan Finlandia-talossa 7. lokakuuta. Lue Himasta Hyyryläispäivän taustasta ja toteuttamisesta. Hima kertoo myös suunnitteilla olevasta Hekan vuokranmääritystavan muutoksesta ja antaa ohjeita luvanvaraiseen omatoimiseen pintaremonttiin.

Nautinnollisia lukuhetkiä! Himan voit lukea sähköisesti täällä.