Hima-lehden herkkuvinkki: uunin jälkilämpöä hyödyntävä juustokakku

Kesän juhlien tarjoiluissa on kiva kokeilla uusia reseptejä. Uusimmassa asukaslehtemme Himan numerossa vinkataan juustokakkuun, joka viihtyy uunin jälkilämmössä. Olisiko tässä yksi tulevan kesän suosikkiherkuista?

Kokeile kakun kaveriksi myös raikasta vadelmakastiketta.

 

Jälkilämmössä viihtyvä juustokakku vadelmakastikkeella

  • 300 g Digestive-keksejä
  • 150 g sulatettua voita
  • 2 rkl sokeria
  • täyte
  • 800 g maustamatonta 
  • tuorejuustoa (ei kevytversiota)
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl maizenaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl ranskankermaa
  • 4 isoa munaa

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (22–23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit joko monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Gluteenittoman kakun saat käyttämällä gluteenittomia keksejä. Sekoita joukkoon voisula ja sokeri. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille tiiviiksi, jotta se pysyy leikattaessa koossa. Pane pohja jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita isossa kulhossa juusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, ranskankerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste, vaniljasokeri ja maizena. Sekoita. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Paista kakkua uunin keskiosassa noin tunti. Katkaise lämpö ja anna kakun olla jälkilämmössä puolisen tuntia. Jos pinta tummuu liiaksi paistamisen aikana, peitä se kevyesti kaksinkertaisella leivinpaperilla.

Tarjoile kakku vadelmakastikkeen sekä tuoreiden marjojen ja hedelmien kanssa.

 

Vadelmakastike

300 g vadelmia (5–6 dl)

125 g sokeria (1 1/3 dl)

vettä

Jauha vadelmat tehosekoittimessa ja purista siivilän läpi. Mausta sokerilla ja ohenna kylmällä vedellä sopivaksi kastikkeeksi. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kannattaa ne kuumentaa etukäteen.