Hekan tehtävä ja tarkoitus yhdessä kuvassa

Heka on monelle tuttu vuokranantaja, mutta voi silti olla hankala hahmottaa mitä Heka tekee ja miksi. Heka kokosi strategiansa yhteen kuvaan tehdäkseen se näkyväksi.

Heka on Suomen suurin asuntojen omistaja, jonka kodeissa asuu joka kuudes helsinkiläinen – asuntoja on noin 48 000 ja asukkaita suunnilleen 90 000. Tavoitteenamme on tarjota turvallista, kohtuuhintaista ja laadukasta asumista. Siinä Hekan strategian kulmakivet ja muutama olennainen luku, mutta tekemisemme ja tarkoituksemme on paljon muutakin.

Voisimme helposti kertoa Hekasta kiinnostuneille sivu- tai tuntikaupalla meistä ja toiminnastamme, mutta siihen harvoin on mahdollisuutta. Onneksi kokonaisuuteen pääsee yhdellä vilkaisulla kiinni strategiakuvastamme.

On mahdollista ja tarkoituskin, että kukin strategiakuvaa katsova tulkitsee sitä omalla tavallaan. Kuva johdattaa Hekan missiosta yläkulman visioon Helsingin parhaista vuokrakodeista. Perustana ovat Hekan arvot, jotka ovat yhtenevät Helsingin kaupungin arvojen kanssa. Ympäristö on tunnistettava: kuvan monenlaiset asukkaat ja työntekijät puuhailevat tunnistettavasti helsinkiläisessä urbaanissa maisemassa, kaikenlaisten talojen ympäröimänä.

Kuvaan on sisällytetty myös monenlaista muutosta, kuten Hekalle nousevia uusia taloja ja kaikkiin asuntoihimme tulevina vuosina tuleva vuokraan sisältyvä verkkoyhteys.

Hekan palvelut on mainittu siinä muodossa, jossa niitä aletaan vuoden 2018 alusta tarjota: viidestä isännöinnin, huollon sekä muun asiakaspalvelun kattavasta yhtiöstä palvelupisteineen. Kuvaa käytetään muutosten keskellä Hekassa myös henkilökunnan sitouttamiseen konsernin perustehtäviin ja tavoitteisiin.

Hekassa kehittämistyötä tehdään myös yhdessä aktiivisten asukkaiden kanssa. Asukaslähtöisyys näkyy kuvassa monella tavalla. Yläkulmassa näkyvät esimerkiksi kehityksemme selvästi asukaslähtöiset tavoitteet: haluamme olla alan vaikuttavin, palvelevin ja kilpailukykyisin. Tehtävänämme on varmistaa, että on onni asua Hekalla jatkossakin.

 Strategiakuva